Câine de 2.500 de euro furat de hoţi din casa unor britanici, găsit pe Twitter

Mai mulţi hoţi au furat tot dintr-o casă, inclusiv un câine de doar 11 săptămâni în valoare de 2.500 de euro. Ulterior câinele a fost găsit, datorită unei campanii pe Twitter, la 50 de km distanţă de casă după ce doi utilizatori l-au văzut şi au anunţat poliţia.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 11:40

În urma jafului hoţii au furat tot, de la aparate electro-casnice la bijuterii, şi chiar un pui de câine din rasa bulldog pe nume Charley, potrivit Daily Mail.

Cei trei membri ai familiei, inclusiv copilul de doar 6 ani, au fost devastaţi şi au făcut tot posibilul să găsească micuţul animal.

Astfel după ce afişele nu au avut niciun succes, ei au lansat o campanie pe Facebook şi pe Twitter care a ajuns să implice peste 3.000 de oameni. După 5 săptămâni, familia şi-a recuperat animalul de companie, iar găsitorii au primit 1.000 de euro drept recompensă. Campania online a uimit toată ţara, ajungând să implice mai multe vedete de televiziune din Anglia. 

Capul familiei, Paul Tolin, în vârstă de 37 de ani a declarat: „De zece ani, soţia mea m-a rugat să cumpărăm un câine, astfel că anul acesta i-am făcut unucadou de ziua ei. Am încercat să nu renunţăm căutarea câinelui, mai ales că avea şi un microcip instalat.”

Poliţiştii au găsit căţeluşul după ce două tinere ce văzuseră anunţul pe Twitter au raportat prezenţa lui lângă o şcoală din oraşul Birmingham.

Acesta era plimbat de o femeie pe trotuar. Poliţia a oprit femeia şi a confiscat câinele pentru mai multe cercetări. În urma unei vizite la veterinar şi a unei scanări a chip-ului, s-a confirmat faptul că era animalul furat luna trecută. Femeia asupra căreia a fost găsit patrupedul a declarat că l-a primit cadou neştiind că acesta era furat şi a fost acuzată. Poliţia continuă cercetările pentru a da de urma hoţilor.

Domnul Tolin a adăugat: „Suntem foarte fericiţi. Este cel mai bun cadou de Crăciun pe care puteam să îl primim. Am primit peste 800 de mesaje de sprijin şi vrem să le mulţumim tuturor celor implicaţi în căutări.”