Câine împuşcat de vânător. Medic veterinar: Nu am mai văzut niciodată atâtea alice într-un singur animal

Un câine a fost împuşcat de un bărbat care se întorcea de la vânătoare. Animalul ar putea muri de la intoxicaţia cu plumb. Medicii veterinari nu-i pot scoate alicele, pentru că i-ar pune în pericol viaţa. 

27 oct. 2020, 06:02
Câine împuşcat de vânător. Medic veterinar: Nu am mai văzut niciodată atâtea alice într-un singur animal

Câinele a fost împuşcat, sâmbătă, în localitatea Tomnatic din judeţul Timiş. Acesta s-a aflat în bătaia puştii unui bărbat în vârstă de 71 de ani, care se întorcea de la o partidă de vânătoare. Animalul a fost preluat de către cei de la Asociația Rin Tin Tin Sânnicolau Mare, iar luni a ajuns la un medic veterinar din Timişoara. 

„Câinele are foarte mult plumb în el. Medicul veterinar spune că nu a mai văzut niciodată atâtea alice, într-un singur animal. Nu se poate opera momentan, pentru că i-ar face mai mult rău”, au transmis reprezentanții Asociației Rin Tin Tin din Sânnicolau Mare, potrivit tion.ro. 

Medicul veterinar spune că animalul în vârstă de aproximativ doi ani a suferit plăgi multiple de dimensiuni reduse pe toată suprafața de pe partea stângă a corpului. Alicele de plumb au diametrul 1-3 mm., fiind distribuite haotic în tot corpul.

Câinele ar putea muri din cauza intoxicaţiei cu plumb din corp. Dacă supravieţuieşte, animalul poate rămâne cu dureri din cauza alicelor de plumb care au ajuns aproape de oase. 

„Asta trebuie văzut în timp. Poate se va mai încerca scoaterea lor, dacă va fi cazul și va fi posibil”, au mai spus cei de la Asociație Rin Tin Tin.

Poliția a deschis dosar penal pentru infracțiunile de uz de armă fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor. Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili împrejurările producerii incidentului.

Citeşte şi Cruzime fără margini în Galaţi. Patru câini au fost ucişi de un angajat al Primăriei