Cruzime fără margini în Galaţi. Patru câini au fost ucişi de un angajat al Primăriei

Asociaţia "Animal Society" a făcut public faptul că patru câini au fost ucişi fără milă în adăpostul Serviciului Public Ecosal. Patrupezii se aflau în tratament pentru parvoviroză şi au murit după ce au fost loviţi în cap cu un obiect contondent. 

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 13:40
Cruzime fără margini în Galaţi. Patru câini au fost ucişi de un angajat al Primăriei

Conform iubitorilor de animale din oraş, acest incident nu ar fi singurul, iar în adăpost ar mai fi fost ucişi mai mulţi patrupezi.

Citeşte şi: IMPRESIONANT. Un câine a reuşit să supravieţuiască după ce stăpânii i-au administrat injecţia letală şi l-au îngropat

Oamenii legii din Galaţi l-au identificat pe autorul faptei, un anagajat al adăpostului. Acesta este cercetat penal pentru infracţiunea de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept. Conform legii de protecție a animalelor, pedeapsa pentru această faptă este de la trei luni la 1 an de închisoare sau amendă.

„Este un eveniment pe care îl regretăm și îl condamnăm cu fermitate, având convingerea că persoana care se face vinovată va răspunde în fața legii. Se află acum în derulare atât o anchetă internă, cât și o anchetă a poliției și vom sprijini această investigație pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut acest eveniment”, a transmis Primăria Galați.

Preşedintele organizaţiei susţine că animalele au fsot ucise în timp ce veterinarul care avea grijă de acestea a plecat în pauza de masă.

„Este vorba despre patru pui de câine pe care angajatul i-a omorât. Cei patru se aflau în tratament. Medicul veterinar de la Animal Society avea grijă de ei. Când acesta a fost plecat în pauza de masă, angajatul i-a omorât. Am demarat o anchetă, am angajat avocat.” , a declarat Anca Tomescu, preşedinte Animal Society