Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19

Un câine din München şi o pisică din Frankfurt au fost depistaţi cu Covid-19. Acestea sunt primele cazuri apărute, după ce, în vară, an fost introdusă obligaţia ca locuitorii din Germania să anunţe autorităţile în caz că exista vreun animal infectat.

02 dec. 2020, 20:56
Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19
Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19

Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19. Anunțul privind infectarea celor două animalw a fost făcut, miercuri, de Thomas Mettenleiter, președintele Institutului Friedrich Loeffler, scrie b1.ro.

Pisica a trecut cu bine prin boală și acum chiar are anticorpi, a precizat cercetătorul, însă nu a putut oferi mai multe detalii despre starea câinelui din München.

Citeşte şi: Atac în Germania. O maşină a intrat în mulţime: „Sunt morţi şi răniţi”

Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19

Cazurile de COVID-19 apărute la animalele de companie nu ar trebui să provoace îngrijorare cu privire la apariția posibilelor mutații ale virusului care ar putea fi transmis apoi la oameni, potrivit lui Thomas Mettenleiter.

Cu toate acestea, specialistul avertizează că stăpânii de animale ar trebui să ia măsuri de protecție pentru că în unele cazuri, infecția cu coronavirus poate fi fatală pentru necuvântătoare.

Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri

Germania a depăşit pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat vineri Instititul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters. Germania a înregistrat de asemenea 426 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 15.586 de la începutul epidemiei.

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Citeşte şi: Premierul Orban, anunţ important despre vaccinul antiCOVID: Vom avea acelaşi vaccin ca Germania. Cum se va administra antidotul!

Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi. Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou”, a declarat Angella Merkel în Parlamentul german, conform Agerpres.

În „primul val” de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi Ischgl din Austria.

În octombrie, Germania a emis avertismente de călătorie în privinţa regiunilor de schi din Austria, Italia şi Elveţia.