Câinele care a ucis ieri un copil de trei ani, în Mangalia, a fost eutanasiat. Rasa din care aparținea patrupedul nu ar fi trebuit lasată în preajma celor mici

Câinele care ieri a luat viața unui copil de trei ani din Mangalia a fost eutanasiat. Rasa din care aparține patrupedul este periculoasă pentru cei mici, iar familia nu ar fi trebuit să-și lase fiul în compania animalului.

05 nov. 2021, 10:52
Câinele care a ucis ieri un copil de trei ani, în Mangalia, a fost eutanasiat. Rasa din care aparținea patrupedul nu ar fi trebuit lasată în preajma celor mici

Câinele unei familii din Mangalia le-a ucis copilul de 3 ani, după ce a sărit asupra lui și l-a mușcat de cap. Micuțul nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de medicii.

Patrupedul a fost eutanasiat și apoi  preluat de hingheri din gospodăria unde s-a produs tragedia teribilă. Familia băiețelului se pregătește de înmormântare.

Copilul de doar trei ani a fost ucis de câine, după ce bunica a mers la animal să-l hrănescă.

Băiețelul a trecut neobservat pe lângă femeie și s-a îndreptat direct spre animal, iar câinele de rasa Presa Canario a sărit pe acesta și l-a mușcat de cap. Copilul a ajuns în stare foarte gravă la spital, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el decât să se declare decesul.

Câine confundat cu un lup. A fost emis mesaj RO Alert

În ceea ce privește rasa animalului, Presa Canario, specialiștii spun că au un caracter puternic, dominant de aceea sunt ideali ca și câini de pază. Aceste patrupede au nevoie de stăpâni care să știe să-i domine. Din acest motiv nu se recomandă a fi lăsat singur în compania copiilor, deoarece puterea animalului în combinație cu nepriceperea copiilor poate duce la tragedii.

În cazul în care sunt deținuți se stăpâni nepotriviți, animalul poate să devină foarte periculos. În cazul morții băiețelului s-a deschis un dosar penal și urmează să se stabilească ce se va întâmpla mai departe, relatează Spynews.ro.

VIDEO! Şocant! Băieţel de 3 ani din Mangalia, ucis de câinele familiei, o fiară din rasa Presa Canario! Cum a ajuns bietul copilaş în ţarcul animalului şi să fie muşcat de cap într-o secundă! Detalii înfiorătoare

Un băiat de doar trei ani din Mangalia şi-a pierdut viaţa ieri, după ce a fost muşcat de câinele familiei. Vorbim despre un câine din rasa Presa Canario, în vârstă de cinci ani.

Poliţiştii şi medicii au fost alertaţi printr-un apel la 112. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, copilul nu a rezistat.

Potrivit primelor informaţii, patrupedul stătea într-un ţarc, iar la un moment dat bunica copilului s-a dus să-l hrănească. Băieţelul s-a strecurat printre picioarele ei şi a intrat la căţel. Animalul s-a speriat şi l-a muşcat de cap. Rudele au sunat imediat după ajutor, dar a fost prea târziu.

În acest caz a fost deschis un dosar penal. Poliţiştii şi procurorii urmează să ia toate măsurile ce se impun în acest caz.

Un vecin al familiei băieţelului ucis a declarat că străbunica acestuia avea probleme de auz şi că ţineau câinele respectiv în curte pentru pază şi protecţie. Băieţelul de trei ani era singurul copil al familiei, a mai spus vecinul, care a precizat şi faptul că părinţii lui erau despărţiţi, potrivit ziuaconstanţa.

Cât de periculoşi sunt câinii din rasa Presa Canario
Câinii din această rasă au un caracter puternic şi agresiv înnascut, având nevoie de un stăpân care să ştie să-i domine. Sunt câini de pază inegalabili, simpla lor înfăţişare fiind un factor intimidant, fără să mai menţionăm abilitatea lor de a înfrunta intruşii.

Deţinut de persoana nepotrivită, acest câine poate deveni periculos, dar cu un stăpân ferm şi consecvent el poate fi un companion devotat şi agreabil. In concluzie, ceea ce trebuie să ştiţi este că Presa Canario nu este un câine indicat pentru persoanele neexperimentate, potrivit site-urilor de specialitate.