Câinii din adăpostul Deva, morţi de foame, primesc batoane pentru slăbit

Câinii care sunt găzduiţi în adăpostul de la marginea municipiului Deva au asigurată hrana doar de două ori pe săptămână, dar şi atunci mâncarea este insuficientă, între alimentele cu care au fost hrănite animalele fiind şi un lot de batoane pentru slăbit, expirate, donate de un sponsor.

RomaniaTV.net
04 apr. 2013, 09:20
Câinii din adăpostul Deva, morţi de foame, primesc batoane pentru slăbit

În adăpostul de câini sunt cazaţi peste 700 de maidanezi, în condiţiile în care capacitatea acestuia nu este mai mare de 200 de exemplare.

Avem hrană doar pentru două mese pe săptămână. Mâncarea pe care le-o dăm o primim de la diverşi sponsori şi este constituită din lactate, produse de panificaţie, carne expirată, chiar şi cozonaci sau batoane pentru slăbit. Marţi seară am reuşit să cumpărăm mâncare, dar ajunge doar pentru o jumătate din câini. Avem promisiuni că vom mai primi hrană miercuri şi, probabil, vineri, dar va ajunge numai pentru un sfert dintre câini. Este o situaţie foarte gravă’, a declarat miercuri preşedinta Asociaţiei ‘Natura’ Deva, Terezia Dinu, potrivit Agerpres.

Ea a explicat că fără sprijinul sponsorilor câinii din adăpost sunt în pericol de moarte, deoarece mâncarea insuficientă şi de slabă calitate a afectat starea de sănătate a animalelor.

În plus, adăpostul a rămas fără energie electrică, iar apa nu este plătită de autorităţile locale, susţine reprezentanta Asociaţiei ‘Natura’.

Am făcut un apel, inclusiv pe Facebook, către toţi iubitorii de animale, să ne ajute cu donaţii în alimente pentru aceşti câini. Altfel, se vor duce pentru că multora li se văd deja coastele‘, a adăugat Terezia Dinu.

Asociaţia ‘Natura’ a fost înfiinţată în urmă cu patru ani şi principala sa activitate este îngrijirea animalelor fără stăpân.

Dacă doriţi să ajutaţi câinii din adăpstul de la Sântuhalm, din Deva, puteţi afla mai multe informaţii de pe site-ul oficial al asociaţiei.

Pe plan mondial, joi este marcată Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân.