Câinii poliţiştilor din Los Angeles, acuzaţi de rasism: Îi muşcă doar pe negri şi hispanici

La Los Angeles, nu doar poliţiştii, ci şi câinii lor sunt criticaţi pentru manifestări de rasism. Din 2004 şi până în prezent se observă o creştere semnificativă a numărului reprezentanţilor minorităţilor care au fost muşcaţi de câini poliţişti, după cum relevă un raport special al Centrului pentru evaluarea resurselor poliţiei (Parc), citat de The Independent, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 oct. 2013, 12:18
Câinii poliţiştilor din Los Angeles, acuzaţi de rasism: Îi muşcă doar pe negri şi hispanici

Astfel, potrivit raportului, din 2004 până în 2012 numărul victimelor ‘agresiunilor canine’ a crescut cu o treime în rândul hispanicilor, dar mai multe astfel de cazuri s-au înregistrat printre afroamericani.

În primele şase luni ale acestui an, fiecare victimă a muşcăturilor de câine este un hispanic sau afroamerican, conform Parc, o organizaţie non-profit, dedicată ‘avansării activităţii eficiente şi responsabile a poliţiei’.

În conformitate cu datele raportului, numărul hispanicilor muşcaţi de câini poliţişti a crescut cu 30% între 2004 şi 2012, de la 30 la 39, iar numărul afroamericanilor în aceeaşi situaţie cu 33%.

Mai mult, rănile în urma muşcăturii de câine sunt de multe ori chiar mai grave decât leziunile cauzate de loviturile cu bastoane, gaze lacrimogene sau gloanţe de cauciuc.

Poliţiştii cu câini, mai constată autorii raportului, sunt cei care efectuează cele mai multe raiduri în zonele Los Angeles-ului, locuite în mare parte de către minoritari.

În plus, forţele de ordine opresc şi percheziţionează mai frecvent negri sau hispanici decât albi, în multe cazuri nejustificat, se mai spune în textul amintit.

În 2004, în statul Pennsylvania a fost suspendat din serviciul poliţiei un ciobănesc german, pe nume Dolfo, care în momentul arestării unui traficant de droguri alb s-a aruncat, nu se ştie din ce motive, asupra unui băieţel de culoare, care se afla în preajmă. Copilul a avut nevoie de 15 copci.

VEZI ŞI Francezii adoptă câini maidanezi din România pentru a-i salva de la moarte