Călătoria cu metroul poate fi plătită prin SMS. Care sunt tarifele

Publicat: Vineri, 27 Ianuarie 2012 14:20 // Actualizat: Vineri, 27 Ianuarie 2012 20:54 // Sursa: RTV.net

Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează sistemul de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi apel.

Foto: money.ro

Clienţii pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 - 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro. Adiţional, călătoriile se pot cumpăra şi prin SMS la numărul 7477.

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.

De asemenea, în cazul în care clientul doreşte să afle informaţii despre numărul călătoriilor rămase şi despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 şi va primi înapoi un mesaj scris cu informaţiile solicitate.

“Această iniţiativă se înscrie în strategia Orange România de a veni în întâmpinarea clienţilor cu servicii cât mai inovative, care să le ofere o experienţă cât mai plăcută. Pentru soluţia de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul pilot din 2010. Acum serviciul aduce avantajul că poate fi accesat printr-un singur număr, uşor de reţinut, uşor de utilizat, prin apel telefonic şi SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plată şi acces prin folosirea numărului scurt 1700 şi pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare.” a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange România.

În prima etapă, serviciul este disponibil în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calatorie metrou Orange orange metrou orange romania sms tarif calatorie metrorex sms
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 ian 19:49
Răspunde | Votează email 0 email
Cuviosul Cufurenie
Asta e inca un motiv de turbare pentru ortodobitocii care spumega zilnic.
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H