Călătorie de lux cu singurul tren de 7 stele din lume. Detalii nemaiauzite despre fabuloasa garnitură unde o singură călătorie ajunge la preţul exorbitant de 12.500 de euro FOTO şi VIDEO

Celebrul muzician Paul Simon spunea că "există ceva în sunetul unui tren care este foarte romantic, nostalgic și plin de speranță". Chiar dacă între timp ne-am obișnuit mai mult cu alte forme de călătorie, adesea mai rapide, acest sentiment rămâne încă valabil în zilele noastre.

16 feb. 2022, 18:52

Călătoria cu trenul este exact tipul de experiență emoțională pe care doriți să o trăiţi atunci când străbateţi maiestuozitatea Alpilor, când şerpuţiţi prin istoria plină de substanţă medievală a orăşelelor italiene sau vă lăsaţi ochii să alunece pe verdele crud al câmpiilor irlandeze. Sau, de ce nu, atunci când vă aflaţi în tren şi treceţi printr-o regiune atât de  glorioasă precum este Kyushu, unde locomotiva încetineşte pentru a simți mirosul florilor, iar aceasta este cea mai bună modalitate de a aprecia tot ce are de oferit această insulă japoneză.

Kyushu Seven Stars, primul tren de croazieră cu dormitoare de lux, a fost pus pe şine în 2013 tocmai pentru a oferi acest sentiment pasagerilor, fiind totodată o modalitate nouă de a împărtăși cu lumea minunile acestei zone. Nu numai că veți fi tratat cu servicii de primă clasă, mâncăruri gourmet și apartamente cuşetă unice în felul lor, decorate de artizani, dar vă veți bucura și de o plimbare pe îndelete prin natura diversă a insulei și veţi avea parte de întâlniri pline de însufleţire cu localnicii, toate alături de sentimentul de a fi transportat înapoi în timp, în zilele sofisticate ale călătoriilor cu trenul de la începuturi.

Numele trenului de lux, Kyushu Seven Stars, este o semnificație a faptului că are șapte vagoane, te poartă prin toate cele șapte prefecturi și îmbrățișează cele șapte principale atracții ale insulei Kyushu: mâncare, istorie, cultură, onsen (izvoare termale), „centre de putere”, umanitate și trenuri.

Kyoshu Seven Stars

Citeşte şi „Vagoanele apocalipsei”, cel mai rău coşmar pentru SUA. Detalii neştiute despre trenurile-rachetă de unde Rusia poate lansa arme nucleare

Este dificil să identifici cea mai bună caracteristică a lui Kyushu Seven Stars. Să fie culoarea, roşu regal al exteriorului trenului, împodobit cu numele celor șapte prefecturi scris în aur? Să fie ferestrele panoramice care te îmbie la a privi către oceanul strălucitor și munții înverziți? Sau să fie salonul „Blue Moon” al Lounge Car, unde puteți savura băuturi la bar, în timp ce sunteți distrat de un spectacol de pian live?

Unii pasageri au remarcat chiar că, pentru ei, cea mai fermecătoare parte a fost interacțiunea cu echipajul de la bord și cu localnicii primitori din Kyushu pe care i-au întâlnit pe parcurs (fiţi atenţi la rezidenții care flutură steaguri și salută cu mâinile în direcţia trenului, în diferite localităţi, de-a lungul rutei).

Localnici, întâmpinând Kyoshu Seven Stars

Citeşte şi Cum arată cel mai luxos tren din Elveția și cât costă un bilet. Glacier Express, drumul feroviar spectaculos care traversează „Marele Canion al Europei” VIDEO

Operând pe o cale ferată de 3.000 km lungime, Kyushu Seven Stars oferă o gamă largă de călătorii sezoniere. Iată cele două rute principale:

4 zile şi 3 nopti

Acest traseu este plin de natură, gastronomie, istorie și aventură, cu excursii în afara trenului. Explorați cinci din cele șapte prefecturi (Fukuoka, Oita, Miyazaki, Kagoshima și Kumamoto) și vă bucurați de un sejur de o noapte la un ryokan (han japonez) tradițional din Yufuin, cunoscut pentru izvoarele sale termale. Trăiţi o experiență de neuitat în fabricarea meșteșugurilor locale din Kunisaki, un tur ghidat la Crama Tsuno, la un atelier de prelucrare a lemnului Kumiko și multe altele. Preţul pleacă de la 688.000 yeni (5.200 euro) şi poate ajunge până la 1.647.000 yeni (12.500 euro) de persoană.

Două zile şi o noapte

Conducându-vă prin Fukuoka, Saga, Nagasaki și Oita, acest traseu vă permite să vă opriți la un cuptor istoric de ceramică din Arita și să explorați peisajul rural neatins din Yufuin. De asemenea, veţi fi iniţiaţi în gastronomia japoneză şi veţi primi inclusiv un bento la cutie, cu ingrediente locale. Preţul călătoriei pleacă de la 321.000 yeni (2.400 de euro) şi ajunge până la 800.000 yeni (6.000 euro) de persoană.

Compartimentarea celor 7 vagoane

Vagonul 1 este Blue Moon Bar, iar aici operează un bar de noapte, cu muzică live de pian, unde pasagerii pot sta să socializeze până noaptea târziu.

Vagonul 2 este restaurantul. Chef-ul trenului este un maestru culinar renumit, Yuzo Kadokawa, iar pe parcursul călătoriei cinele sunt pregătite uneori şi de alţi maeştri faimoşi din Japonia.

Vagoanele 3-6 sunt rezervate cuşetelor normale, fiecare având câte 3, aşadar 12 în total. În ultimul vagon, cel de-al 7-lea, sunt două apartamente mai mari şi mai scumpe. Astfel, la bordul trenul capacitatea maximă este de 28 persoane, iar copiii sunt admişi doar de la 14 ani în sus.

Trenul este propulsat de o locomotivă diesel, construită de o divizie a grupului Kawasaki. Vagoanele sunt construite de Hitachi şi JR Kyushu, iar investiţiile totale în construcţia acestui tren au însumat echivalentul a 30 milioane de euro.