Calculele lui Rareş Bogdan pentru formarea majorităţii: „Cu PSD e mai simplu, ajungem la o largă majoritate cu UDMR”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni că negocierile pentru formarea Guvernului sunt deschise atât cu PSD, cât şi cu USR, dar a recunoscut că o refacere a coaliţiei cu partidul condus de Cioloş este mai complicată, deoarece majoritatea parlamentară ar fi, în cel mai bun caz, una fragilă.

08 nov. 2021, 12:48
Calculele lui Rareş Bogdan pentru formarea majorităţii: „Cu PSD e mai simplu, ajungem la o largă majoritate cu UDMR”

Rareş Bogdan arată că o alianţă cu PSD ar aduce mult mai simplu o majoritate largă în Parlament, mai ales alături şi de UDMR, dar nu exclude nici refacerea coaliţiei de guvernare cu USR, în cazul în care voturile lipsă ar veni de la minorităţi sau dindpre tabăra Orban din PNL. Liberalul susține că partidul o să ia o decizie „corectă”, asta pentru că populația e sătulă de scandalurile politice dâmbovițene.

„Fiecare membru va putea să-și spună părearea. Noi vom discuta atât cu USR, cât și cu PSD. O să luăm decizia corectă, pentru a încheia criza politică. Oamenii sunt exasperați.

Ținem deschise negocierile. Aritmetica e dură și clară. Pentru o majoritate mai avem nevoie de 9 parlamentari, de la minorități, neafiliați sau de la domnul Orban, asta pentru o majoritate cu USR.

Cu PSD e mai simplu, ajungem la o majoritate largă cu UDMR. Pentru țară trebuie să treci peste orice”, a spus Rareș Bogdan.

Citeşte şi: PSD a votat în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL şi UDMR. Marcel Ciolacu a anunţat condiţiile puse de social-democraţi

Rareș Bogdan, susține că liberalii nu vor ceda Ministerul Justiției, asta deși surse apropiate liderului PNL, Florin Cîțu, arătau faptul că acest punct este negociabil, iar Justiția ar putea fi cedată celor de la PSD. Prim-vicepreşedintele PNL nu a precizat cui ar reveni Justiţia în cazul refacerii coaliţiei cu USR.

”Reforma justiției este pentru noi un punct nodal, nu vom opri sub nicio formă reforma în Justiție. PNL nu va ceda Justiția și vom veni cu o propunere care va fi acceptată de toată țara. PNL este singurul partid care poate garanta că reforma în justiție va continua.”, a adăugat Rareș Bogdan.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu a renunţat la postul de premier: „Propunerea o face partidul, iar la PNL este preşedintele partidului” VIDEO

”Votul este unul secret, şi nu cred că un om ca Ilie Bolojan, un om ca Alin Tişe, ca Ionel Bogdan, ca Emil Boc, ca Ion Dumitrel, Florin Roman, Raluca Turcan, Alina Nica, Nelu Tătaru, George Flutur, amiralul Chiţac, Costel Şoptică pot fi înduplecaţi atât de uşor sau speriaţi. Domniile lor vor veni, îşi vor spune punctul de vedere, fie că vin de la Gorj, Dolj, Bistriţa şi fiecare ne va spune, va fi un Birou Permanent pe care mă aştept să îl terminăm la miezul nopţii”, a mai spus Rareş Bogdan.

El a mai arătat că le va trasmite colegilor săi că trebuie să se gândească la ceea ce pot face pentru ţară şi nu la ”orgolii politice”.

”Pentru mine nu contează oamenii, mă interesează ce ne asumăm”, a mai spus Rareş Bogdan, afirmând că ”oamenii nu mai au răbdare” şi vede acest lucru pe cercetările sociologice.  ”Trebuie să dăm un guvern stabil României, cât mai rapid”, a mai spus el.