Florin Cîţu nu a renunţat la postul de premier: „Propunerea o face partidul, iar la PNL este preşedintele partidului” VIDEO

Prşedintele liberalilor, Florin Cîţu, a declarat luni, înaintea întâlnirilor cruciale din PNL şi PSD, că propunerea de premier a PNL este el, dar desemnarea o face preşedintele Klaus Iohannis.

08 nov. 2021, 11:39
Florin Cîţu nu a renunţat la postul de premier: „Propunerea o face partidul, iar la PNL este preşedintele partidului” VIDEO

Premierul interimar Florin Cîțu anunță că nu se pune problema ca PNL să vină cu o altă propunere de premier în afară de președintele formațiunii. Deși spune că încă nu s-a discutat despre împărțirea funcțiilor în viitoarea coaliție, Cîțu spune că există un minister la care liberalii nici nu se gândesc să renunțe, pentru că este vital în realizarea tuturor reformelor.

„În acest moment, PNL are de luat mai multe decizii. Propunerea de premier o face partidul și e președintele partidului. Desemnarea privind funcția a face președintele. Este crucial ca PNL să păstreze Ministerul Finanțelor. Modul în care am condus ministerul ne-a dus să reușim să convingem agențiile de rating să schimbe poziția României, am crescut încasările și nu am impus majorirări de taxe”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu, veste proastă pentru bugetari: „Nu vom creşte anvelopa salarială”
Întrebat care este opţiunea sa, întrea guverna cu PSD sau cu USR, preşedintele PNL a spus că decizia aprţine partidului şi se ia în BPN, iar pentru el important este să se continue implementarea reformelor prevăzute în programul de guvernare.

„Eu am schimbat lucrurile in PNL, decizia se ia in partid. Se va prezenta tot ceea ce am discutat cu cele doua partide si se va lua o decizie. Pentru mine, importante sunt reformele, cele din PNRR, reforma pensiilor, si sa ne asiguram ca mentinem ritmul de crestere a investitiilor.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi; Şedinţă crucială la PSD pe tema programului de guvernare. Marcel Ciolacu: „Vom scoate din programul de guvernare al PNL tot ce este de neacceptat pentru PSD”

Întrebat dacă se poate ajunge la o variantă de premier PSD, în cazul în care liberalii vor fi de acord cu o colaborare cu social-democraţii, el a răspuns: “Vă duceţi prea mult înainte. Haideţi să avem o discuţie diseară. Am văzut în aceste zile câteva lucruri pe care le vom discuta, am văzut că se încearcă modificarea PNRR ceea ce este imposibil, acest lucru nu se poate face, vor fi negocieri importante”.

El a mai fost întrebat dacă va prelua şefia Senatului în cazul în care nu va mai fi premier. “În acest moment PNL are mai multe decizii. Propunerea de premier este preşedintele partidului. Vom vedea mai departe. Desemnarea o face preşedintele României, una este propunerea partidului”, a menţionat Cîţu.

El a precizat că direcţia de guvernare nu are legătură cu partenerul. “Până la urmă direcţia de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menţinem obiectivele noastre. Şi avem acolo planul de reforme care nu o se va schimba. Nu ai cum să schimbi PNRR. Avem alte reforme pe care deja le-am început, strategia fiscal-bugetară, care arată o scădere a deficitului bugetar, creşterea investiţiilor. Le vom pune pe masă în discuţiile cu oricare dintre parteneri. Asta mă intereseaază pe mine, asta ne interesează pe noi liberalii, să ne impunem aceste reforme pentru că sunt bune pentru România nu pentru că vrea PNL să le impună”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat cât de important este pentru PNL să păstreze Ministerul Finanţelor, premierul interimar a răspuns: “Este crucial şi aici nu cred că avem discuţii. PNL a dat Ministerul Finanţelor condus de PNL în ultimii doi ani, am reuşit să convingem agenţiile de rating să schimbe perspectiva de la negativ la stabil a acestei economii, am reuşit să reducem deficitul bugetar,  am reuşit să avem încasări mai mari la buget fără să creştem taxele, este clar că noi am demonstrat că se poate”.


loading...
Partenerii noștri