Cald sau rece? Cum să foloseşti temperatura când te doare ceva

Cu totii ne-am confruntat cu dureri sau muschi intepeniti. Poate ca ai fortat prea mult la sala si acum ai impresia ca te doare tot corpul. Ori poate ca te-ai lovit la genunchi sau cot si nu ai scapat inca de durere. Sau poate ca ai calcat stramb si ti-ai scrantit glezna.

RomaniaTV.net
19 feb. 2017, 14:35
Cald sau rece? Cum să foloseşti temperatura când te doare ceva

Ai mai multe optiuni pentru a scapa de aceste dureri. Pastilele pot fi de folos, insa poti reduce inflamatiile prin schimbarea temperaturii in locul afectat.

Intrebarea care se pune este cand folosesti caldura si cand ceva rece? Fiecare varianta are beneficiul ei, insa au efecte diferite asupra corpului. Folosirea lor la momentul potrivit conteaza foarte mult din punct de vedere al vindecarii.

Caldura favorizeaza circulatia sangelui si relaxarea tesuturilor , iar recele impiedica inflamatia si reduce durerea.
Asadar, iata in ce situatii se folosesc fiecare.

Efectele schimbarii temperaturii asupra corpului

Organismul reactioneaza diferit la diferentele de temperatura. In general gheata si temperaturile scazute pot fi utilizate pe rani mai proaspete de sase saptamani intrucat frigul contracta vasele de sange si reduce durerea. De asemenea, reduce umflaturile si inflamatia si impiedica extinderea vanatailor.

Caldura creste fluxul sanguin, ceea ce ajuta la relaxarea muschilor intepeniti si reduce durerea la incheieturi. Caldura ar trebui folosita in cazul ranilor mai vechi de sase saptamani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.