Vremea se schimbă la 180 de grade! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în România

După gerul cumplit din ultimele zile care a invadat mare parte din țară, vremea se schimbă la 180 de grade. Meteorologii spun că temperaturile din termometre vor crește. Iată care este prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

23 ian. 2024, 10:58
Vremea se schimbă la 180 de grade! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în România

Vremea se schimbă la 180 de grade! Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat marți că  în următoarele patru săptămâni, vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei.

Citește și Prognoza meteo. Nori stratiformi, ninge pe pârtii înainte de ziua liberă de miercuri. Harta stratului de zăpadă

Vremea se schimbă la 180 de grade!

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni: Vreme mai caldă decât cea specifică perioadei

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice şi în extremitatea de sud-vest a ţării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a ţării, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, precum şi în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul şi sud-vestul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, centrale, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile sudice şi sud-estice,
iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citește și Cod roşu la munte! Risc însemnat de avalanşe în munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei şi Călimani-Bistriţei