Căldura face victime. Trei persoane au leşinat în Ploieşti din cauza temperaturile ridicate

Trei persoane au avut nevoie, miercuri, de intervenţia medicilor de pe ambulanţă după ce au leşinat pe stradă din cauza temperaturilor ridicate.

RomaniaTV.net
13 aug. 2014, 20:09
Căldura face victime. Trei persoane au leşinat în Ploieşti din cauza temperaturile ridicate

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, a declarat că toate cele trei cazuri au avut loc în municipiul Ploieşti, fiind vorba despre o femeie de 53 de ani care a leşinat în timp ce stătea la coadă la Cantina de ajutor social, de o alta de 80 de ani şi de un bărbat de 60 de ani.

Cele trei intervenţii au avut loc între orele 12,30 şi 15,30, când temperaturile au fost extrem de ridicate.

Alte două intervenţii similare au avut loc marţi, tot în Ploieşti, doi bătrâni, respectiv o femeie de 70 de ani şi un bărbat de 80 de ani, având nevoie de ajutorul medicilor după ce li s-a făcut rău pe stradă din cauza căldurii.

Citeşte şi: ROMÂNIA SE TOPEŞTE. Vezi ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei CAFEA pe CANICULĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri dimineaţă, o avertizare Cod Galben de caniculă, valabilă la nivelul întregii ţări în următoarele două zile.

Ca urmare a informării Administraţiei de Meteorologie, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică şi serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate să poată fi reduse.

PROGNOZA METEO. Vremea caniculară ne va mai da bătăi de cap pentru încă două zile, însă sfârşitul de săptămână va aduce o răcire a temperaturilor. De sâmbătă, temperaturile vor scădea, iar ploile, însoţite de furtuni, îşi vor face apariţia.

Vezi şi: PROGNOZA METEO. Veşti bune: Weekendul vine cu RĂCOARE şi PLOI