Calea Victoriei ar putea fi închisă traficului auto. Ciprian Ciucu o vrea zonă exclusiv pietonală după modelul La Rambla din Barcelona

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, vrea transformarea Căii Victoriei din Bucureşti într-o zonă exclusiv pietonală, cu scopul de a atrage investitori care să restaureze clădirile istorice de pe această arteră simbol.

17 mai 2022, 09:28
Calea Victoriei ar putea fi închisă traficului auto. Ciprian Ciucu o vrea zonă exclusiv pietonală după modelul La Rambla din Barcelona

Calea Victoriei ar putea fi închisă traficului auto, având în vedere succesul proiectului străzi deschise care funcţionează doar în week-end-uri, de primăvara până în toamnă. Edilul Ciprian Ciucu este de părere că primarul general Nicuşor Dan trebuie să interzică traficul rutier.

„În primul rând trebuie sa atragă investitori care sa își dorească afaceri pe termen lung aici. Doar astfel de investitori își vor asuma costisitoare proiecte de restaurare. Acum, impresia mea este că asistăm la un fenomen similar celui de pe litoral, afacerile sunt perene și vizează câștiguri mari cu eforturi mici. Ceea ce e legitim, nicio problemă, dar Calea Victoriei nu va avea de câștigat nimic. Ca să atragi astfel de investitori ai nevoie de predictibilitate: deci, Calea Victoriei trebuie închisă permanent și reconvertită economic. Calea Victoriei va fi salvată doar prin viață economică susținută. Se poate «salva singură»”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Citeşte şi: Ciprian Ciucu îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci”

Calea Victoriei ar putea fi închisă traficului auto. Ciprian Ciucu: „Este singurul bulevard care poate urma modelul Oxford Street sau La Rambla”

„Apoi poți gândi un program de facilități pentru investitorii care vin aici și care își asumă proiectele de consolidare/ restaurare. Mie îmi e clar, Calea Victoriei este singurul bulevard care poate urma modelul Oxford Street sau La Rambla, evident, păstrând proporțiile”, a mai scris Ciucu.

Ideea transformării Căii Victoriei în arteră pietonală a fost lansată în premieră de fostul primar general Sorin Oprescu, care a propus devierea traficului rutier pe Bulevardul Uranus și pe Bulevardul Magheru. Ulterior, primarul general Gabriela Firea a transformat Calea Victoriei în stradă pietonală în week-end-uri, iar Nicușor Dan a continuat proiectul.

La fiecare sfârşit de săptămână, Calea Victoriei este exclusiv pietonală, iar mii de bucureșteni se plimbă pe artera din centrul Capitalei. Datorită evenimentului, terasele şi magazinele din zonă şi-au sporit încasările. De asemenea, instituțiile culturale de pe Calea Victoriei înregistrează afluențe majore.

În timpul săptămânii, Calea Victoriei este una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti.

Citeşte şi: Au început lucrările la Parcul Liniei din Sectorul 6. Ciprian Ciucu: „Vor fi terenuri de sport, piste de biciclete, tot ce trebuie!”


loading...
Partenerii noștri