CALENDAR ORTODOX 1 IULIE 2020. Sfântul Leontie din Rădăuţi şi Sfinţii Doctori Cosma şi Damian, mari făcători de minuni pentru sănătate

Publicat: Marţi, 30 Iunie 2020 19:41 // Actualizat: Marţi, 30 Iunie 2020 19:41 // Sursa: romaniatv.net

CALENDAR ORTODOX 1 IULIE 2020. În această zi sunt prăznuiţi Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți şi Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian. Toţi trei sunt mari făcători de minuni, mai cu seamă în probleme de sănătate. Rugăciunile rostite către aceşti trei sfinţi sunt degrabă ajutătoare.

Sărbători religioase 1 iulie 2020

Ortodoxe: Sfântul Leontie de la Rădăuţi; Sfinţii Cosma şi Damian, doctorii fără de arginţi

Greco-catolice: Sfinţii mucenici Cosma și Damian, doctori fără plată

Romano-catolice: Sfântul Aron, fratele lui Moise

CALENDAR ORTODOX 1 IULIE 2020. Cine a fost Sfântul Leontie de la Rădăuţi, mare făcător de minuni

Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți s-a născut la începutul secolului al XIV-lea. Acesta s-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, potrivit crestinortodox.ro. După o vreme se retrage în sihăstrie, unde construieşte un schit. În acea vreme, Sfântul Leontie mânca o dată pe zi, la asfințitul soarelui, dormea trei-patru ore pe noapte, iar de la miezul nopții până dimineață priveghea în biserică.

Nevoinţele sale l-au făcut bine plăcut în ochii lui Dumnezeu, care i-a dat darul facerii de minuni.

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX IULIE 2020. Sărbători religioase în IULIE 2020. Tradiţii şi superstiţii de Cosmandin, Ana-Foca, Sf. Ilie şi Pantelii

A fost înmormântat în biserica de lemn a schitului, iar mai târziu, datorită cinstirii sfintelor sale moaște de credincioși, acestea au fost mutate în Catedrala din Rădăuți. Prin anul 1639, un grup de tâlhari a jefuit orașul Rădăuți. Monahii, aflând de venirea acestora, au ascuns moaștele Sfântului chiar sub locul unde erau depuse, în naos, în față tabloului votiv al ctitorilor mănăstirii. Moaștele sale au fost descoperite în timpul unor cercetări arheologice. În anul 1991, sfintele rămăşiţe pământeşti ale Sfântului Leontie au fost așezate într-o raclă spre a fi cinstite de credincioși.

CALENDAR ORTODOX 1 IULIE 2020. Rugăciune către Sfântul Leontie de la Rădăuţi

Sfinte preacuvioase părinte Ierarhe Leontie, primeşte smerita noastră rugăciune, precum Mântuitorul a primit cei doi bani ai văduvei, şi cere pentru noi dar şi putere, ca toate poftele trupeşti călcând, să vieţuim în bună cinstire şi curăţie, agonisind iertare de păcate şi trecere fără primejdie în ceasul morţii, şi când vom trece noi întru nădejdea Învierii spre viaţa de veci, pururea să ne desfătăm de preafericita faţa a lui Dumnezeu Celui în Treime închinat şi slăvit, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

CALENDAR ORTODOX 1 IULIE 2020. Sfinții mucenici Cosma și Damian, doctorii cei fără de arginți

Sfintii Damian si Cosma

Sfinţii Mucenici doctori fără de arginţi Cosma şi Damian s-au născut în cetatea Romei şi au trăit în zilele împăratului Carin (283-285), fiind fraţi după trup. Erau doctori şi vindecau fără să le ceară bani celor bolnavi. Ei au fost judecaţi de prigonitori pentru credinţa lor în Hristos. Eliberaţi la scurt timp, au fost omorâţi cu pietre de dascălul păgân care îi învăţase medicina şi care nu le putea răbda slava pe care o aveau aceştia de la oameni pentru bunătatea lor.

Moaștele Sfinților Cosma și Damian se păstrează într-o cripta aflată sub podeaua bisericii care poartă hramul celor doi sfinţi, aflată în Roma. Acestea sunt cinstite de mulțimea creștinilor, mulți dintre bolnavi găsindu-se aici vindecarea.

CALENDAR ORTODOX 1 IULIE 2020. Rugăciune către Sfinţii Mucenici şi Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian

Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu.

Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţa cea dreaptă.

Celor ce zac de boală şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciune osârdnică, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu.

Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte, şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calendar ortodox 2020 calendar ortodox iulie 2020 sfintii cosma şi damian
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H