Calendar ortodox 1 noiembrie 2021. Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi. Rugăciune făcătoare de minuni pentru vindecare grabnică

În această zi, sunt prăznuiţi Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi, cei care vindecau oameni nu cu medicamente, ci cu credinţă în Dumnezeu. Ei nu le cereau oamenilor să-i plătească pentru vindecarea pe care le-o ofereau, ci doar să creadă în Hristos.

31 oct. 2021, 13:38
Calendar ortodox 1 noiembrie 2021. Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi. Rugăciune făcătoare de minuni pentru vindecare grabnică

Sărbători religioase 1 noiembrie 2021

Ortodoxe: Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi

Greco-catolice: Sf. m. Cosma și Damian, doctori fără plată

Romano-catolice: † Toţi sfinţii

Calendar ortodox 1 noiembrie 2021. Cine au fost Sfinții Cosma și Damian, doctori fără arginţi

Sfinții Cosma și Damian au trăit în secolul al IV-lea. S-au născut dintr-un tată păgân și o mama creștină, în Asia Mică, potrivit crestinortodox.ro. Pentru că nu cereau niciun fel de plată atunci când vindecau oameni bolnavi, cei doi au devenit cunoscuți și sub numele de doctori fără arginți. Vindecarea pe care ei o dăruiau bolnavilor nu era dată de medicamente, ci de Hristos. Singură lor plata era ca cel tămăduit să creadă în Hristos.

Odată, Damian a acceptat trei ouă de la o femeie care a fost vindecată de o boală grea. Pentru că îl mustra conştiinţa, sfântul a cerut să nu fie îngropat alături de fratele său. Dar, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cei doi au fost îngropați împreună.

Citeste si Medic invitat la biserică să le vorbească credincioşilor despre beneficiile vaccinării. Preot paroh: „Vaccinul este un rezultat al științei, care se face cu binecuvântarea lui Dumnezeu”

Calendar ortodox 1 noiembrie 2021. Rugăciune către Sfinţii Mucenici şi Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian

Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu.

Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţa cea dreaptă.

Celor ce zac de boală şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciune osârdnică, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu.

Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Mesajul unui preot infectat cu covid-19 de pe patul de spital: „Asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea”


loading...
Partenerii noștri