Calendar ortodox 10 mai 2021. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei. I te poţi ruga dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să te căsătoreşti

În această zi, este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei. Lui i te poţi ruga dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să te căsătoreşti. Sfântul este grabnic ajutător.

09 mai 2021, 23:59
Calendar ortodox 10 mai 2021. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei. I te poţi ruga dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să te căsătoreşti
Sfântul Simon Zilotul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 10 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Apostol Simon Zilotul

Greco-catolice: Sf. Simon Zelotul

Romano-catolice: Fer. Ivan Merz, laic

Calendar ortodox 10 mai 2021. Cine a fost Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sfântul Apostol Simon Zilotul nu este altul decât mirele de la Cana Galileii, potrivit crestinortodox.ro. La nunta acestuia, Iisus a făcut prima minune – prefacerea apei în vin.

Sfântul Simon Zilotul și-a lăsat casa, părinții și mireasa pentru Mirele cel ceresc. Sfântul Simon Zilotul era de neam din Cana Galileei. Odată cu Pogorârea Duhului Sfânt, mirele cel din Cana a început a propovădui și el, alături de Apostoli, Evanghelia în toată lumea. El a propovăduit în Mauritania, Africa și Britania, unde și-a dat și sufletul sau, fiind răstignit și îngropat.

Citeşte şi Paştele Blajinilor 2021. Ziua în care Blajinii vin pe pământ să se roage pentru cei vii. Ce să nu faci sub nicio formă ca să nu-i alungi

În București, la Biserica Podeanu aflată pe stradă Dornei (în apropierea Pieței Chibrit) se află o părticică din sfintele sale moaște. Cele mai multe persoane vin aici să să ceară ajutorul în căsătorie. Sfântul Simon Zilotul este grabnic ajutător celor care vin cu această rugăminte.

Calendar ortodox 10 mai 2021. Rugăciune către Apostolul Simon Zilotul

Sfinte, slăvite și intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai învrednicit a-L primi în casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos și pe Preacurata Lui Maică, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoarea, și a fi însuți văzător al preaslavitei minuni a Domnului!

Cu credință și cu dragoste ne rugăm ție: cere de la Hristos Domnul să prefacă sufletele noastre iubitoare de păcat în vase vrednice ale harului; păzește-ne și ocrotește-ne cu rugăciunile tale de ispitele diavolești și de căderile în păcat, și mijlocește ca să primim de Sus ajutor în vremea trândăvirii, ca să nu ne poticnim de piatra smintelii, ci să umblăm fără abatere pe calea cea mântuitoare a poruncilor lui Hristos, până ce vom ajunge la fericitele locașuri ale Raiului, unde tu acum sălășluiești și te veselești.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor”, despre pandemie şi vaccinare: „Frica e cea mai diabolică armă, dar şi cea mai mare formă de pedagogie” VIDEO

Așa, Apostole al Mântuitorului, nu ne rușina pe noi, cei ce nădăjduim cu tărie la tine, ci fii nouă ajutător și acoperitor toată viața noastră, și ne ajută a săvârși viața această vremelnică întru bună credință și cu plăcere de Dumnezeu, a dobândi sfârșit creștinesc și pașnic, a ne învrednici de răspuns bun la Înfricoșata Judecată a lui Hristos, ca scăpând de vămile văzduhului și de tirania cumplitului stăpânitor al acestei lumi, să moștenim cerească împărăție și să preaslavim numele cel de mare cuviință al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.


loading...
Partenerii noștri