Calendar ortodox 12 septembrie 2022. Sfântul Mucenic Autonom. Rugăciunea care se rosteşte în momentele grele ale vieţii

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Autonom. Rosteşte, azi, rugăciunea către acest sfânt, rugăciune făcătoare de minuni în momentele grele ale vieţii.

11 sept. 2022, 16:30
Calendar ortodox 12 septembrie 2022. Sfântul Mucenic Autonom. Rugăciunea care se rosteşte în momentele grele ale vieţii

Sărbători religioase 12 septembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Autonom

Greco-catolice: Preasf. Nume al Mariei

Romano-catolice: Preasf. Nume al Mariei

Calendar ortodox 12 septembrie 2022

Sfântul Autonom a fost episcop în Italia. În timpul prigoanelor creştinilor din vremea împăratului Dioclețian, Sfântul Autonom a părăsit Italia stabilindu-se în Bitinia (Asia Mică). Aici, a reuşit să convingă mulți păgâni să treacă la credința creștină, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul a ridicat aici o biserică închinată Sfântului Arhanghel Mihail.

Aceste lucruri nu au fost deloc pe placul lui Dioclețian, care a ordonat arestarea sfântului. Sfântul Autonom se retrage la Claudiopolis, la Marea Neagră. Ulterior, din cauza prigoanei, acesta se întoarce în Bitinia şi începe să slujească în Biserica Sfântului Mihail.

Unii dintre păgâni, cuprinși fiind de ură, au năvălit în biserică în timpul slujirii Sfintei Liturghii și l-au ucis pe Sfânt în altar și alături el mulți alți creștini care se aflau în biserică. O diaconiţă scoate mai apoi trupul sfântului de sub o grămadă de dărâmături şi îl îngroapă creştineşte.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune care te curăţă de lucrarea necurată a diavolului şi te izbăveşte de tot necazul. Pentru efect rapid, se rosteşte de şapte ori în fiecare dimineaţă şi seară

În timpul domniei Sfântului Constantin cel Mare, se înalţă o biserica deasupra moaștelor Sfântului Mucenic Autonom. La două sute de ani după mucenicia lui, Sfântul Autonom se arată unui credincios care, urmându-şi viziunea, sapă şi află moaștele Sfântului Mucenic Autonom cu totul întregi și neputrezite. Pe acel loc a fost reconstruită apoi biserica închinată Sfântului Ierarh Mucenic Autonom.

Calendar ortodox 12 septembrie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Autonom

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte.

Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Avtonom, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 4-lea. Irmos: Carele lui Faraon…

Stih: Sfinte Mucenice Avtonom, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Fiind luminat pururea cu Lumină Dumnezeiască, ierarhe, izbăveşte-mă de întunericul păcatelor, ca să laud astăzi luminatul tău praznic.

Stih: Sfinte Mucenice Avtonom, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Făcându-te arhiereu, ca un râvnitor al Apostolului Pavel, ai înconjurat toată lumea, propovăduind mântuirea tuturor şi surpând capiştile idolilor.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Fiindu-ţi întărit sufletul pe piatra credinţei, ai pătimit ucidere cu pietre; şi cu bucurie către Viaţa Cea Neveştejită te-ai mutat, Sfinţite Mucenice Avtonom.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Citeste si Rugăciunea care te scapă de necazuri. Constantin Dulcan o rosteşte de 7 ori: „O fac pe deget, de multe ori.”