Calendar ortodox 13 august 2022. Sfântul Tihon de Zadonsk. Rugăciune pentru liniștirea minţii înfuriate

În această zi, este prăznuit Sfântul Tihon de Zadonsk. Rosteşte, azi, o rugăciune puternică şi grabnic ajutătoare care îţi liniţteşte mintea tulburată şi te ajută să vezi lucrurile cu claritate.

12 aug. 2022, 11:44
Calendar ortodox 13 august 2022. Sfântul Tihon de Zadonsk. Rugăciune pentru liniștirea minţii înfuriate

Sărbători religioase 13 august 2022

Ortodoxe: Sfântul Tihon de Zadonsk

Greco-catolice: Aducerea moaștelor Sf. Maxim Mărturisitorul la Constantinopol

Romano-catolice: Ss. Ponţian, pp. m. şi Hipolit, pr. m.; Ioan Berchmans, student

Calendar ortodox 13 august 2022. Cine a fost Sfântul Tihon de Zadonsk

Sfântul Tihon de Zadonsk s-a născut în anul 1724 în Rusia, din părinți creștini, fiind botezat cu numele Timotei, potrivit crestinortodox.ro.

A absolvit seminarul în anul 1754, într-o vreme în care scolastică era la modă. Va fi profesor de retorică în seminar, din anul 1754 până în 1758, anul când întră în monahism, primind numele de Tihon. Devine arhimandrit și egumen al Mănăstirii Jelticov, episcop-vicar al Novgorodului pentru un an de zile și din 1763 episcop de Voronej și Eletk timp de patru ani și jumătate.

Citeste si Un preot părăsit de soţie s-a călugărit, spre disperarea enoriaşilor. Secretul din spatele divorţului

În această calitate, lupta împotriva ereticilor, păgânismului şi dezvoltă învățământul din zonă.

Decide să se retragă în pustietate, în anul 1769, la Mănăstirea Bogoroditk din Zadonsk, unde se adâncește în rugăciune și viață ascetică. De multe ori a fost văzut cu chipul strălucind, în extaz duhovnicesc.

Sfântul Tihon de Zadonsk a trecut la cele veșnice pe 13 august 1783. A fost înmormântat într-o criptă de sub altarul Mănăstirii Bogoroditk.

Calendar ortodox 13 august 2022. Rugăciune pentru liniștirea minţii tulburate

Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui Dumnezeu, sufletul meu rău se înfurie! Doamne, ajută-mi! Dă-mi să mă satur și eu, precum câinele, din fărâmiturile ce cad de pe masa robilor Tăi. Miluiește-mă, Doamne, Fiul lui Dumnezeu și Fiul lui David cu trupul, precum ai miluit-o pe femeia canaaneancă: sufletul meu rău se înfurie din mânie, din înverșunare, din pofta cea rea și din alte patimi păgubitoare.

Citeste si Războiul ruso-ucrainean se duce şi la nivelul bisericii. Un preot rus a atacat cu o cruce un preot ucrainean. VIDEO

Doamne, ajută-mi! Strig către Tine, nu către Cel Ce umblă pe pământ, ci către Cel Ce stă de-a dreapta Tatălui în ceruri. Da, Doamne! Dă-mi inimă să Te pot urma cu credință și dragoste întru smerenia, bunătatea, blândețea și îndelungă-răbdarea Ta, pentru ca și întru Împărăția Ta cea veșnică să mă învrednicesc a mă împărtăși dintru masa robilor Tăi, pe care Tu i-ai ales. Amin.