Calendar ortodox 13 ianuarie 2021. Sfinții Ermil și Stratonic, făcători de minuni. Rugăciunea care face miracole dacă este rostită astăzi

În această zi sunt prăznuiţi Sfinții Martiri Ermil și Stratonic, făcători de minuni, care au îndurat chinuri cumplite pentru că au refuzat să se lepede de credinţa în Hristos. Azi este bine să rosteşti o rugăciune adresată acestor doi sfinţi, despre care se zice că face minuni.

12 ian. 2021, 20:55
Calendar ortodox 13 ianuarie 2021. Sfinții Ermil și Stratonic, făcători de minuni. Rugăciunea care face miracole dacă este rostită astăzi

Sărbători religioase 13 ianuarie 2021

Ortodoxe: Sfinții Ermil și Stratonic

Greco-catolice: Sf. m. Ermil și Stratonic

Romano-catolice: Sf. Ilarie, ep. înv.

Calendar ortodox 13 ianuarie 2021. Cine au fost Sfinții Ermil și Stratonic

Sfinții Ermil și Stratonic au trăit în ținutul Iliricului și al Dunării de Mijloc, în timpul persecuțiilor împotriva creştinilor din vremea împăratului Licinius (230-325), scrie crestinortodox.ro. Diaconul Ermil a fost chemat înaintea împăratului să dea mărturie despre necinstirea idolilor. Ajuns în față împăratului, acesta i-a mărturisit că slujește numai Dumnezeului nevăzut, nu zeităților surde și neînsuflețite, făcute de mâini omenești, despre care „mai curând te apucă râsul cât de neputincioase sunt, iar nu să te închini lor”. În urma acestei mărturisiri, împăratul a poruncit să fie bătut peste față cu un bici de metal și să fie întemnițat.

Citeste si ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea: „Cine crede că Dumnezeu lasă pe cineva să moară de la vaccin se înșală amarnic. Medicii știu mai bine, ei nu se vaccinează cu moarte”

După trei zile de stat în temniță, este întrebat dacă refuză închinarea la Hristos. Pentru că nu se leapădă de cinstirea lui Hristos, este supus altor chinuri, printre care și ruperea pântecelui cu unghii de fier. În urma acestor chinuri, temnicerul a simțit prin Duhul Sfânt durerea lui Ermil și s-a îngrijit de rănile acestuia.

Este văzut de un ostaș și pârât împăratului că se ocupă de vindecarea lui Ermil. Împăratul, văzând că cei doi nu leapădă credința în Hristos, a poruncit să fie omorâți.

Calendar ortodox 13 ianuarie 2021. Rugăciunea Mucenicilor Ermil și Stratonic pentru vindecare și miracole

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cinstiţi întocmai ca nişte stele Dumnezeiesc strălucitoare v-aţi arătat pe cerul Bisericii, înţelepţflor, luminându-ne pe noi cu Străluciri Dumne­zeieşti, mucenicilor.

Citeste si Părintele Visarion Alexa susţine vaccinarea: „Îl numeşti pe Hristos doctor, dar nu crezi în doctorul pe care tot Hristos l-a pus pe pământ? Actul medical este nobleţea lui Dumnezeu”

Rugăciunea Mucenicilor Ermil și Stratonic. Aprinzându-vă cu Focul Duhului, v-aţi arătat ca nişte cărbuni înţelegători, pururea lăudaţilor şi aţi stins văpaia idolilor, cu apele sângiurilor voastre.

Spălându-vă cu apele lui Hristos, Cel Ce a înecat în Iordan nelegiuirea noastră, aţi uscat râurile necredinţei, mucenicilor.

Opreşte curgerile păcatelor mele, Ceea ce ai veştejit stricăciunea morţii, cu naşterea ta. Şi-mi dă umilinţă, Născătoare de Dumnezeu, Preacurată.

Amin.