Calendar ortodox 13 ianuarie 2023. Sfinții Ermil și Stratonic, făcători de minuni. Rugăciunea care vindecă rănile trupeşti

Sfinții Martiri Ermil și Stratonic, pe care îi prăznuim azi, sunt mari făcători de minuni. Ei au îndurat chinuri uriaşe pentru că au refuzat să renunţe la credinţa în Hristos.

13 ian. 2023, 01:55
Calendar ortodox 13 ianuarie 2023. Sfinții Ermil și Stratonic, făcători de minuni. Rugăciunea care vindecă rănile trupeşti

Sărbători religioase 13 ianuarie 2023

Ortodoxe: Sfinții Ermil și Stratonic

Greco-catolice: Sf. m. Ermil și Stratonic

Romano-catolice: Sf. Ilarie, ep. înv.

Calendar ortodox 13 ianuarie 2023. Cine au fost Sfinții Ermil și Stratonic

Sfinții Ermil și Stratonic au trăit în ținutul Iliricului și al Dunării de Mijloc, în timpul persecuțiilor împotriva creştinilor din vremea împăratului Licinius (230-325), scrie crestinortodox.ro. Diaconul Ermil a fost chemat de împărat să dea socoteală pentru refuzul de a se închina idolilor. Acesta i-a mărturisit că Îi slujește numai lui Dumnezeu. Drept pedeapsă, împăratul a poruncit să fie bătut cu un bici de metal și să fie întemnițat.

După trei zile de stat în temniță, a fost întrebat din nou dacă nu s-a răzgândit şi dacă nu consmite să renunţe la credinţa în Hristos. Pentru că refuză în continuare, este supus altor chinuri, printre care și ruperea pântecelui cu unghii de fier. În urma acestor chinuri, temnicerul a simțit prin Duhul Sfânt durerea lui Ermil și a avut grijă de rănile acestuia.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o spunem atunci când suntem bolnavi

Însă este văzut de un ostaș și pârât împăratului că se ocupă de vindecarea lui Ermil. Împăratul, văzând că cei doi nu leapădă credința în Hristos, a poruncit să fie omorâți.

Calendar ortodox 13 ianuarie 2023. Rugăciunea Mucenicilor Ermil și Stratonic pentru vindecare și miracole

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cinstiţi întocmai ca nişte stele Dumnezeiesc strălucitoare v-aţi arătat pe cerul Bisericii, înţelepţilor, luminându-ne pe noi cu Străluciri Dumne­zeieşti, mucenicilor.

Aprinzându-vă cu Focul Duhului, v-aţi arătat ca nişte cărbuni înţelegători, pururea lăudaţilor şi aţi stins văpaia idolilor, cu apele sângiurilor voastre.

Citeste si Regulile simple de rugăciune ale lui Gigi Becali. Doar aşa Dumnezeu îţi va da ceea ce ai nevoie!

Spălându-vă cu apele lui Hristos, Cel Ce a înecat în Iordan nelegiuirea noastră, aţi uscat râurile necredinţei, mucenicilor.

Opreşte curgerile păcatelor mele, Ceea ce ai veştejit stricăciunea morţii, cu naşterea ta. Şi-mi dă umilinţă, Născătoare de Dumnezeu, Preacurată.