Calendar ortodox 13 mai 2021. Sfânta Muceniţă Glicheria, protectoarea femeilor. Rugăciune puternică pentru iertarea păcatelor, împlinirea dorințelor şi vindecare de boli grele

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniţă Glicheria, protectoarea femeilor. Azi este bine să rosteşti o rugăciune grabnic ajutătoare pentru iertarea păcatelor, împlinirea dorințelor şi vindecare de boli grele.

12 mai 2021, 22:45
Calendar ortodox 13 mai 2021. Sfânta Muceniţă Glicheria, protectoarea femeilor. Rugăciune puternică pentru iertarea păcatelor, împlinirea dorințelor şi vindecare de boli grele
Sfânta Muceniţă Glicheria. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 13 mai 2021

Ortodoxe: Sfânta Glicheria

Greco-catolice: Sf. m. Glicheria; [Apariția Maicii Domnului la Fatima]

Romano-catolice: † ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, Sf. Fc. Maria de la Fatima

Calendar ortodox 13 mai 2021. Cine a fost Sfânta Glicheria

Sfânta Glicheria a trăit în secolul al II-lea şi a fost fiica unui guvernator roman. După moartea tatălui, s-a stabilit în cetatea Traianopole din Tracia, potrivit crestinortodox.ro. Glicheria a fost pusă să aducă jertfe înaintea idolului lui Zeus. Refuză, însă, acest lucru și la rugăciunile ei un fulger a lovit statuia lui Zeus și a sfărâmat-o.

Prefectul a poruncit să fie bătută, aruncată în temniță şi înfometată. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer și îi aducea hrană. Temnicerul, văzând această minune, L-a mărturisit pe Hristos în față prefectului. Pentru această mărturisire temnicerului i s-a tăiat capul.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Sfânta Glicheria a fost aruncată într-un cuptor cu foc din care a ieșit nevătămată, iar mai târziu a fost aruncată la fiare. Rugându-se lui Dumnezeu, sfânta muceniţă și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Din sfintele ei moaște curgea mir înmiresmat, care vindeca tot felul de boli grele.

Calendar ortodox 13 mai 2021. Rugăciunea Sfintei Mucenițe Glicheria, protectoarea femeilor, pentru iertarea păcatelor, împlinirea dorințelor şi vindecare de boli grele

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Glicheria, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău;

Și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre, iartă păcatele și împlinește dorințele noastre.

Citeste si Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

Fiind luminată cu strălucirile muceniciei, stai înaintea Mirelui tău celui curat, muceniţă, cerând să se izbăvească de greşelile pierzătoare de suflet, cei ce te laudă pe tine.

Toţi ne-am îmbogăţit de cunoştinţa lui Dumnezeu, cei ce te cunoaştem şi te cinstim stăpână, pe tine Maica lui Dumnezeu şi Doamnă, întărind cu cuvintele, şi cu faptele pecetluind.

Ceea ce te pleci glasurilor celor ce cu fierbinţeală şi se roagă, care eşti scăparea credincioşilor, izbăveşte, milostiveşte-te, Stăpână, păzeşte de vătămare şi de toată viclenia vrăjmaşilor pe cei ce cu credinţă şi cu dragoste te slăvesc pururea. Amin!