Calendar ortodox 13 martie 2023. Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului, ocrotitorul familiei. Rugăciune pentru apărarea familiei de boli şi necazuri

În această zi, credincioşii sărbătoresc Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului. Sfântul Nichifor este considerat protector al familiei, de aceea este bine ca astăzi să spunem rugăciunea către acest sfânt pentru ocrotirea familiei de boli şi necazuri.

12 mart. 2023, 23:29
Calendar ortodox 13 martie 2023. Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului, ocrotitorul familiei. Rugăciune pentru apărarea familiei de boli şi necazuri
Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nichifor. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 13 martie 2023

Ortodoxe: Aducerea moaştelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului

Greco-catolice: Aducerea moaștelor sf. aep. Nichifor. Pomenirea tuturor cuvioșilor sihaștri și călugări

Romano-catolice: Sf. Sabin, m.

Calendar ortodox 13 martie 2023. Cine a fost Sfântul Nichifor, patriarhul Constantinopolului

Pentru că a sprijinit cinstirea sfintelor icoane, Sfântul Nichifor a fost alungat de împăratul Leon Armeanul (813-820) în insula Proconis, potrivit crestinortodox.ro. A trecut la cele veșnice în anul 828, după 13 ani petrecuţi în chinuri.

În secolul al IX-lea, împărații Teodora și Mihail au restabilit cultul sfintelor icoane, l-au alungat pe patriarhul Ioan și l-au ales ca patriarh pe Metodie. După patru ani, patriarhul Metodie a adus la Constantinopol moaștele Sfântului Nichifor. În mănăstirea Sfântului Mucenic Teodor, a fost găsit trupul intact al Sfântului Nichifor, care emana un miros frumos.

Moaștele acestui mare sfânt au fost așezate mai întâi în Biserica Sfintei Sofia, iar a doua zi au fost duse în Biserica „Sfinții Apostoli”.

Citeste si Rugăciunea Domnească. Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri

Calendar ortodox 13 martie 2023. Rugăciunea de Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Nichifor pentru protejarea familiei de boli și greutăți

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Nichifor, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Ceata patriarhilor, cu laude şi cu cântări, cinsteşte sfinţită pomenirea ta, Sfinte Părinte Nichifor. Că la pristăvirea ta a primit sufletul tău, mărite. Pentru aceasta, Cinstita Biserică, mărindu-te pe tine, laudă pe Hristos Împăra­tul, pe Cel Ce Singur este Iubitor de oameni.

Cu Dumnezeiască Putere ne­stricate se păzesc veşmintele de îngropare şi cu Dumnezeiască voinţă oasele tale, Sfinte Ierarhe Nichifor, care nu şi-au des­făcut alcătuirea, risipesc toată gândirea cea rea a duhurilor ce­lor necurate: Binecuvântat eşti, Dumnezeul părinţilor noştri. Amin!

Citeste si Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă