Rugăciunea Domnească. Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri

Atunci când au un necaz sau o durere sufletească, majoritatea oamenilor apelează la ajutorul lui Dumnezeu, iar cel mai simplu mod prin care o fac este rugăciunea.

04 mart. 2023, 22:03
Rugăciunea Domnească. Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri
Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri

Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri. Sfinții părinți spun că rugăciunea este principalul mijloc de comunicare dintre om și Dumnezeu.

Citește și Calendar ortodox 4 martie 2023. Cuviosul Gherasim Tămăduitorul, sfântul care îmblânzea fiarele sălbatice. Rugăciune puternică pentru vindecare grabnică

Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri

Toate rugăciunile sunt bine primite în fața lui Dumnezeu atunci când oamenii se roagă sincer și cu inima deschisă.

Însă în Biblie este o rugăciune pe care majoritatea credincioșilor o știu și o rostesc fie atunci când au un necaz ori vor să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru ceea au în viață.

Este vorba despre ”Tatăl nostru” numită şi „Rugăciunea Domnească” despre care puțini știu că este considerată de către teologi și de experții în analiza cărților din Biblie cea mai importantă și cea mai puternică rugăciune. 

Principalul motiv este că aceasta ar fi fost învăţată chiar de la Iisus Hristos,  Fiul lui Dumnezeu, şi pentru că este comună tuturor creştinilor, aflându-se în două dintre evangheliile sinoptice, în Evanghelia după Matei la capitolul 6: versetele 9-13 şi în Evanghelia lui Luca la capitolul 11: versetele 2-4.

Conform tradiției creștine, Iisus Hristos i-a învăţat pe sfinții apostoli prin această rugăciune cum să se roage cu adevărat lui Dumnezeu.

Atunci când te apasă un necaz rostește această rugăciune și vei vedea cum vei scăpa de prbleme.

„Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău / Vie împărăția Ta, facă-se voia Ta / Precum în cer, așa și pe pământ. / Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi / și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. / Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.”

Rugăciunea care te scapă de necazuri dacă o rostești în fiecare dimineață

Atunci când ai o problemă sufletească sau trupească rostește această rugăciune în fiecare dimineață înainte să pleci la lucru și vei vedea cum toate problemele tale vor dispărea ca prin minune.

,,Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temniță în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai mila de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai mila de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin”.

Citește și Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum