Calendar ortodox 14 august 2022. Sfântul Proroc Miheia, „cel care este de la Dumnezeu”. Cum să i te rogi ca să primeşti alinarea oricărei suferinţe

În ajunul Adormirii Maicii Domnului, este prăznuit Sfântul Proroc Miheia. Numele lui înseamnă "cel care este de la Dumnezeu". În această zi, este bine să rosteşti rugăciunea către acest mare sfânt pentru mântuire şi izbăvire de necazuri.

13 aug. 2022, 15:45
Calendar ortodox 14 august 2022. Sfântul Proroc Miheia, „cel care este de la Dumnezeu”. Cum să i te rogi ca să primeşti alinarea oricărei suferinţe

Sărbători religioase 14 august 2022

Ortodoxe: Sfântul Proroc Miheia

Greco-catolice: Sf. pf. Micheia; [Sf. Maximilian Kolbe]

Romano-catolice: Sf. Maximilian Kolbe, pr. m.

Calendar ortodox 14 august 2022. Cine a fost Sfântul Proroc Miheia

Sfântul Proroc Miheia a făcut parte din tribul lui Iuda, potrivit crestinortodox.ro. A prorocit nu mai puţin de 84 de ani, cu 660 înainte de întruparea Domnului. Numele Miheia semnifică „cel care este de la Dumnezeu”. Și-a desfășurat activitatea în timpul domniei a trei regi.

Miheia l-a mustrat aspru pe Ahav, împăratul Samariei, pentru viața sa păcătoasă, iar împăratul îşi pune soldaţii să-l ucidă. Pentru a scăpa cu viaţă, Miheia se refugiază în munţi. Este cel care a prezis și distrugerea Samariei și a Ierusalimului. Însă, cea mai importantă este aceea despre Betleem, ca loc al nașterii Domnului (Miheia V, 1).

După moartea lui Ahav, Miheia a fost ucis de fiul acestuia. În timpul domniei împăratului Teodosie cel Mare, Episcopul Zevin al Eleftheroposului a avut o vedenie în urmă căreia s-au descoperit moaștele făcătoare de minuni ale Prorocului Miheia.

Citeste si Gigi Becali aruncă bomba despre nunta lui George Simion. Noi detalii despre ce cadou le face mirilor: ”Nu e un efort pentru mine, nu e mare lucru”

Calendar ortodox 14 august 2022. Rugăciune către Sfântul Proroc Miheia pentru mântuire şi izbăvire de necazuri

A prorocului Tău Miheia pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Ca o oglindă curată Dumnezeiască şi a celor Dumnezeieşti fiind, stai înaintea Făcătorului, fericite. Pe Acela roagă-L să izbăvească de primejdii pe cei ce te laudă pe tine cu credinţă.

Stih: Sfinte Prorocule Miheia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Plin de duhovnicească ştiinţă şi de înţelepciune de la Dumnezeu fiind, Sfinte Prorocule Miheia, te-ai învăţat de la cele viitoare ca un curat la minte, preafericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Prorocind cu bună credinţă, ai zis că se va arăta Domnul din cer pe pământ, fericite, scriind arătarea Lui cea către noi.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Citeste si N-ai cum așa ceva! Românii își feliază pepenele la LIDL la aparatul pentru tăiat pâine! Video viral cu imaginile supertari