Calendar ortodox 14 mai 2021. Sfântul Mucenic Isidor. Rugăciune puternică pentru mântuire şi izbăvire grabnică de orice necaz

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Isidor. Rosteşte, azi, rugăciunea puternică pentru mântuire şi izbăvire grabnică de orice necaz.

13 mai 2021, 17:23
Calendar ortodox 14 mai 2021. Sfântul Mucenic Isidor. Rugăciune puternică pentru mântuire şi izbăvire grabnică de orice necaz

Sărbători religioase 14 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Isidor

Greco-catolice: Sf. m. Isidor din Chios

Romano-catolice: SF. MATIA, ap.

Calendar ortodox 14 mai 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Isidor

Sfântul Isidor s-a născut în Alexandria și a fost conducător în armata împăratului Deciu (249-251), scrie crestinortodox.ro. Ostașul Iuliu este cel care îi vestește comandantului armatei că Isidor este creștin. Lui Isidor i s-a cerut să renunțe la credința creștină și să jertfească idolilor. Refuză, motiv pentru care i se taie limba. În chip miraculos, chiar fără limbă, Isidor Îl mărturisea pe Hristos. Isidor a fost condamnat la moarte în anul 251. A primit cununa muceniciei prin tăierea capului.

Citeste si Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică preoţii antivaccinişti care compară vaccinul cu Sfânta Împărtăşanie: „M-am cutremurat. Nu există conflict real între credință și știință”

Calendar ortodox 14 mai 2021. Rugăciune către Sfântul Mucenic Isidor pentru mântuire şi izbăvire grabnică de orice necaz

Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinte Mucenice Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu rugăciunile tale, mucenice al lui Hristos, Isidore, dă-mi mie lumină din cer şi har ca să laud pomenirea ta cea cinstită, fericite.

Stih: Sfinte Mucenice Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Cu totul ţi-a fost către Dumnezeu inima şi sufletul, mucenice Isidore, căci ai avut şi viaţă preacurată, nevoindu-te ca un mucenic.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Îndreptându-ţi sufletul după lege, fericite Isidore, ca o avuţie nerăpită ai ţinut credinţa cea mântuitoare nestrămutată, preafericite.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cu adevărat născând pe Dumnezeu cel din fire, chiar te numeşti Născătoare de Dumnezeu, purtând cu adevărat şi numire de potriva dumnezeieştii naşteri, Preacurată.

Amin.

 


loading...
Partenerii noștri