Calendar ortodox 14 mai 2022. Sfântul Mucenic Isidor, mare tămăduitor. Cum să i te rogi ca să obţii vindecare de orice boală

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Isidor, mare tămăduitor. Află cum trebuie să i te rogi ca să dobândeşti vindecare.

13 mai 2022, 11:00
Calendar ortodox 14 mai 2022. Sfântul Mucenic Isidor, mare tămăduitor. Cum să i te rogi ca să obţii vindecare de orice boală

Sărbători religioase 14 mai 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Isidor

Greco-catolice: Sf. m. Isidor din Chios

Romano-catolice: SF. MATIA, ap.

Calendar ortodox 14 mai 2022. Cine a fost Sfântul Mucenic Isidor

Sfântul Isidor s-a născut în Alexandria și a fost conducător în armata împăratului Deciu (249-251), scrie crestinortodox.ro. Un ostaş îi vestește comandantului armatei că Isidor este creștin.

Lui Isidor i s-a cerut să renunțe la credința creștină și să jertfească idolilor. Pentru că refuză cu îndârjire, i se taie limba. Dar chiar şi fără limbă, Isidor Îl mărturisea pe Hristos. A fost condamnat la moarte în anul 251 prin tăierea capului, apoi trupul lui a fost aruncat într-un puţ.

Citeste si Singura înregistrare cu Arsenie Boca a fost făcută publică. Mesajul cutremurător lăsat de renumitul preot înainte să moară!

Ulterior, trupul a fost luat și îngropat cu mare cinste de către unul dintre prietenii lui Isidor. La mormântul său au avut loc nenumărate tămăduiri. Câteva sute de ani mai târziu, Sfântul Grigorie de Tours atestă faptul că la mormântul Sfântului Isidor se putea admira o foarte impunătoare biserică, inclusiv puțul unde trupul Sfântului fusese aruncat după decapitare.

Calendar ortodox 14 mai 2022. Rugăciune către Sfântul Mucenic Isidor pentru mântuire şi izbăvire grabnică de orice necaz

Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfinte Mucenice Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu rugăciunile tale, mucenice al lui Hristos, Isidore, dă-mi mie lumină din cer şi har ca să laud pomenirea ta cea cinstită, fericite.

Sfinte Mucenice Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu totul ţi-a fost către Dumnezeu inima şi sufletul, mucenice Isidore, căci ai avut şi viaţă preacurată, nevoindu-te ca un mucenic.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Îndreptându-ţi sufletul după lege, fericite Isidore, ca o avuţie nerăpită ai ţinut credinţa cea mântuitoare nestrămutată, preafericite.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cu adevărat născând pe Dumnezeu cel din fire, chiar te numeşti Născătoare de Dumnezeu, purtând cu adevărat şi numire de potriva dumnezeieştii naşteri, Preacurată. Amin.

Citeste si Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite: „Am 26 de ani de căsnicie, dar mă gândesc şi azi cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Aici greşim noi, bărbaţii”