Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite: „Am 26 de ani de căsnicie, dar mă gândesc şi azi cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Aici greşim noi, bărbaţii”

Părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi" şi unul dintre cei mai iubiţi duhovnici din România, a dezvăluit secretul unei relaţii longevive. Căsătorit de 26 de ani, părintele spune că nu încetează să-şi cucerească nevasta în fiecare zi.

23 apr. 2022, 15:25
Părintele Vasile Ioana dezvăluie secretul căsniciei fericite: „Am 26 de ani de căsnicie, dar mă gândesc şi azi cum să o cuceresc pe nevastă-mea. Aici greşim noi, bărbaţii”

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit, în podcastul „Da, bravo!” realizat de Mihai Bobonete, greşeala majoră care duce la destrămarea unei căsnicii sau a unei relaţii. Duhovnicul a ajuns la concluzia că bărbaţii uită să-şi mai recucerească partenerele de viaţă odată ce au reuşit să intre într-o relaţie cu ele, iar acest lucru duce, frecvent, la nemulţumiri, tensiuni şi într-un final la încheierea relaţiei.

Cum întreţinem focul iubirii? Unde greşim, de fapt, noi, bărbaţii? Le cucerim, că noi suntem vânători, ne uităm la pradă, dar, de fapt, adevăru-i că ele ne vânează pe noi, dar aflăm mai târziu asta. Le cucerim, le luăm de neveste şi după aia uităm să le mai cucerim. Ea e acasă cu copiii, cu teraba ei, tu ai treaba ta.

Eu am 50 de ani, 26 de ani de căsnicie, dar şi astăzi mă gândesc cum s-o cuceresc pe nevastă-mea. Că ea e şi teolog, şi psiholog, are două masterate în psihologie, nu poţi s-o cucereşti chiar uşor, se prinde repede dacă e vreo vrăjeală.

Citeste si Traumele din copilăria preotului Vasile Ioana: „Mă rugam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela”

E deşteaptă, e frumoasă, n-ai nicio şansă să-ţi ascunzi gândurile. Mă vede şi de la uşă mă întreabă: ce ai, ce-i în capul tău? N-am cum să mă ascund, îmi citeşte gândurile. Dar şi eu le citesc pe ale ei. O văd de când coboară în parcare, aud dacă trânteşte uşa la maşină. Îmi dau seama imediat, bă, asta e nervoasă.

Dar la noi nu există dispute care să-i deranjeze pe copii, noi avem discuţii în contradictoriu, ea nu vine întoarsă pe dos, doar dacă are la serviciu probleme, că ea e psiholog de copii şi are cazuri din astea grave cu copii cu probleme de sănătate şi e dramatic. Cumva, şi pe tine te mişcă puţin şi atunci trebuie să ai capacitatea să ieşi din asta şi să intri în rolul de soţ„, a povestit părintele Vasile Ioana în podcastul lui Bobonete.

Citeste si Preotul Vasile Ioana explică de ce sărbătorirea Sfântului Valentin de către cuplurile necăsătorite este un păcat uriaş: „Este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate”