Calendar ortodox 15 aprilie 2021. Sfinții Aristarh, Pud și Trofim, ocrotitorii familiei. Rugăciune puternică pentru vindecare şi izbăvire de necazuri

În această zi, sunt prăznuiţi Sfinții Aristarh, Pud și Trofim, ocrotitorii familiei. Azi este bine să rosteşti rugăciunea Sfântului Aristarh puternică pentru vindecare şi izbăvire de necazuri.

14 apr. 2021, 23:13
Calendar ortodox 15 aprilie 2021. Sfinții Aristarh, Pud și Trofim, ocrotitorii familiei. Rugăciune puternică pentru vindecare şi izbăvire de necazuri
Sfinții Aristarh, Pud și Trofim. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 15 aprilie 2021

Ortodoxe: Sfinții Aristarh, Pud și Trofim

Greco-catolice: Sf. m. Crescent. Canonul cel Mare (al Sf. Andrei din Creta)

Romano-catolice: Sf. Damian de Veuster, pr

Calendar ortodox 15 aprilie 2021. Cine au fost Sfinții Aristarh, Pud și Trofim

Sfinții Aristarh, Pud și Trofim făceau parte din cei Șaptezeci de Apostoli aleși de Hristos, scrie crestinortodox.ro

Sfântul Apostol Aristarh a fost episcop al Apameei din Siria. Acesta a fost arestat în Efes, împreună cu Gaius, de mulțimea care se ridicase împotriva lui Pavel. Sfântul Apostol Pavel le scrie colosenilor: “Vă îmbrățișează Aristarh, cel întemnițat împreună cu mine”. În Epistola către Filimon, Pavel îl numește pe Aristarh împreună-lucrător cu mine, așa cum îi numește și pe Marcu, Dimas și Luca.

Citeste si A murit preotul sibian Ioan Ică senior. Avea 89 de ani şi fusese infectat cu SARS COV 2

Sfântul Apostol Pud era din Roma. La început, casa lui Pud a fost un liman al celor mai de frunte apostoli, iar mai târziu ea a devenit un locaș de închinare, numită Biserica Păstorilor.

Sfântul Apostol Trofim, potrivit Faptelor Apostolilor (Fapte 20:4), era originar din Asia. Acesta l-a însoțit pe Apostol în călătoriile lui.

Sfinții Aristarh, Pud și Trofim au murit prin decapitare, împreună cu Sfântul Apostol Pavel, în timpul persecuției lui Nero.

Calendar ortodox 15 aprilie 2021. Rugăciunea Sfântului Aristarh Protectorul, pentru a fi ferit de boală și necaz

Sfinte Apostole Aristarh, roagă-l pe Bunul și Milostivul Dumnezeu să dea iertare de greşeli sufletelor noastre, să ne aducă vindecarea și să ne ferească familiile de necazuri.

Tu, Apostole, cel ce stai înaintea Scaunului lui Dumnezeu ca un slujitor și servitor al Lui şi ca un luminător înţelegător, cere luminare nouă celor ce cinstim pomenirea ta.

Uitându-te către Dumnezeu, prin Dumnezeieştile tale cercetări ne-ai mântuit pe noi, care eram întrurăutatea nebuniei idoleşti şi primejduiţi, făcându-ne nouă mântuitori.

Citeste si Preot sucevean, la căpătâiul bolnavilor de Covid din spital: „Patru genţi port în mașină – geantă Covid, geanta non-Covid pentru cronici, pentru maternitate și pentru ceilalți bolnavi”

Ca un Luceafăr cu bună podoabă strălucind lumii, ai alungat prin credinţă, întunericul cel adânc al înşelăciunii şi ai luminat sufletele.

Pentru aceasta toată Biserica cea zărită de lumină cântă astăzi, Apostole, pomenirea ta cea purtătoare de lumină, slăvind pe Hristos. Amin!


loading...
Partenerii noștri