Calendar ortodox 15 martie 2023. Sfântul Mucenic Agapie Vindecătorul. Rugăciunea Sfântului Agapie îți ferește familia de boli şi alte necazuri

În cea de-a cincisprezecea zi a lunii lui Mărţişor este prăznuit Sfântul Agapie împreună cu cei șapte mucenici. Sfântul Agapie, cunoscut ca Agapie Vindecătorul, a fost înzestrat de Dumnezeu cu darul tămăduirii celor suferinzi.

14 mart. 2023, 21:12
Calendar ortodox 15 martie 2023. Sfântul Mucenic Agapie Vindecătorul. Rugăciunea Sfântului Agapie îți ferește familia de boli şi alte necazuri
Sfântul Mucenic Agapie. Sursa FOTO: credindumnezeu.com

Calendar ortodox 15 martie 2023. De aceea este bina ca azi să rostești o rugăciune specială către acest sfânt, care te ferește de boală atât pe tine, cât și pe membrii familiei tale.

Sărbători religioase 15 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Agapie și cei șapte mucenici (Începutul Postului Sfintelor Paști)

Greco-catolice: Sf. m. Agapie și cei împreună cu el. Începutul Postului Mare. Post și ajun

Romano-catolice: Sf. Luiza de Marillac, călug.

Calendar ortodox 15 martie 2023. Cine a fost Sfântul Mucenic Agapie

Sfântul Mucenic Agapie și cei șapte mucenici au pătimit în vremea împăratului Dioclețian (284-305), scrie crestinortodox.ro. Agapie era originar din Gaza, Timolau din Pont, cei doi Dionisie din Tripole (Fenicia), Romil era diacon al bisericii din Diospoli, iar Plisiu și cei doi Alexandru, din Egipt.

Dintre aceștia, numai Agapie fusese botezat în apă. Ceilalți au primit botezul sângelui. Uimiți de faptul că creștinii îndurau chinuri cu resemnare, inimile lor s-au înflăcărat de râvna pentru Hristos și, astfel, și-au legat singuri mâinile și s-au înfățișat înaintea ighemonului Urban, spunându-i că și ei sunt creștini.

Citeste si Rugăciunea care te va scăpa de toate relele din viața ta. Rostește-o în fiecare dimineață înainte să pleci la lucru

Acestor tineri li s-a alăturat atunci și Agapie, care suferise și până atunci mult pentru Hristos. Toţi au fost condamnaţi la moarte prin decapitare, în anul 303.

Calendar ortodox 15 martie 2023. Rugăciunea scurtă a Sfântului Agapie Vindecătorul, pentru a fi ferit de boală tu și familia ta

Bucurându-ma de dumnezeiasca marire la care te-ai înaltat, o, Sfinte Agapie, îndraznesc sa alerg la ajutorul tau pentru tamaduire.

Stiu, Mucenice, ca încercarile vin din rânduiala lui Dumnezeu. Stiu ca prin boala trupului, sufletul se curateste, si ca rabdarea este rasplatita de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznadejdii îmi tulbura mintea si ma departeaza de rugaciune.

De aceea dar, o, Sfinte, gasesc alinare în cugetarea la vindecarile tale minunate. Tu ai tamaduit multimea de copii spre bucuria parintilor lor. Tu ai îndreptat spatele batrânei gârbove, tu ai dat sanatate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei.

Citeste si Rugăciune puternică în vreme de cutremur. Cum trebuie să te rogi Divinităţii ca să potolească stihiile naturii

Stiind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Agapie, ia viata mea în mâinile tale si mijloceste precum stii mîntuirea mea.

Daca voia Domnului este sa duc cu rabdare crucea bolii, da-mi putere si ajuta-ma sa nu cârtesc din cauza neputintelor. Dar daca Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugaciunile tale, atunci sa ma tamaduiesti fara sovaiala, noule doctor fara-de-arginti, ca vazând aceasta sa-ti multumesc tie si sa-l laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor si al trupurilor, prin cântarea: Aliluia! Amin!