Calendar ortodox 16 mai 2021. Cine îşi serbează onomastica în această zi. Rugăciune puternică pentru vindecare

În această zi, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Teodor cel Sfinţit. Rosteşte, azi, rugăciunea făcătoare de minuni către acest sfânt pentru tămăduire grabnică.

15 mai 2021, 15:22
Calendar ortodox 16 mai 2021. Cine îşi serbează onomastica în această zi. Rugăciune puternică pentru vindecare
Sfântul Teodor cel Sfinţit

Sărbători religioase 16 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Teodor cel Sfinţit

Greco-catolice: DUMINICA 3 DUPĂ PAȘTI (a Mironosițelor). Sf. cuv. Teodor cel Sfințit

Romano-catolice: † DUMINICA a 7-a a Paştelui, Fer. Vladimir Ghika, pr. m.

Calendar ortodox 16 mai 2021. Cine a fost Sfântul Teodor cel Sfinţit

Sfântul Teodor cel Sfințit a fost ucenicul Sfântului Pahomie cel Mare. S-a născut și a crescut păgân în Tebaidă de Sus, potrivit crestinortodox.ro. La vârsta de 14 ani, părăsește casa părinților și merge la mănăstirea Sfântului Pahomie.

Mai târziu se vor călugări atât mama sa, cât și fratele lui. După moartea Sfântului Pahomie, Teodor a fost ridicat de către obște stareț al tuturor sfintelor mănăstiri întemeiate de starețul său. Sfântul Teodor cel Sfințit a trecut la cele veșnice pe 16 mai 367.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu preotul Constantin Necula: M-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă

Calendar ortodox 16 mai 2021. Rugăciune către Sfântul Teodor cel Sfințit

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Teodor; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Citeste si Mărturiile cutremurătoare ale unui preot care se roagă la căpătâiul pacienților din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

Cel ce eşti cu numele darurilor celor dumnezeieşti, primind har dumnezeiesc din luminatele vistierii cele ce nu se cheltuiesc, dă-mi mie dar celui ce vreau să cânt acum prăznuirea ta cu cântări de laudă, pururea pomenite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cugetând cu osârdie legea cea preacurată, cu totul te-ai făcut curat şi lămurit părinte; şi ocârmuindu-te însuţi cu cuvântul cel preacurat, te-ai arătat vas prealuminat şi sfinţit al curăţiei, pururea fericite.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin