Calendar ortodox 17 mai 2022. Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia, vindecă de toate suferinţele trupeşti şi sufleteşti. Cum să li te rogi ca să dobândeşti puterea de a trece peste orice necaz

În această zi, sunt prăznuiţi Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia. Pentru credinţa lor neclintită, Dumnezeu le-a dat harul vindecării de toate bolile și suferințele.

16 mai 2022, 16:39
Calendar ortodox 17 mai 2022. Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia, vindecă de toate suferinţele trupeşti şi sufleteşti. Cum să li te rogi ca să dobândeşti puterea de a trece peste orice necaz
Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 17 mai 2022

Ortodoxe: Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia

Greco-catolice: Sf. ap. Andronic și cei împreună cu el; Sf. Iunia; [Fer. Scheffler János]

Romano-catolice: Sf. Pascal Baylon, călug.; Fer. Ioan Scheffler, ep. m.

Calendar ortodox 17 mai 2022. Cine au fost Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia

Sfântul Andronic a fost unul dintre cei Șaptezeci de Apostoli și rudă a Sfântului Apostol Pavel, potrivit crestinortodox.ro. A fost hirotonit episcop al Panoniei, fără a avea tronul episcopal într-un loc anume. El călătorea și predica Cuvântul Domnului prin întreaga Panonie.

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie secretul căsniciei trainice: „Femeia credincioasă sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios sfințește femeia păcătoasă”

Împreună cu Sfânta Iunia a luptat împotriva închinării la idoli și vindecau prin Sfântul Duh toate bolile și suferințele din popor. Sfintele lor moaște s-au descoperit în regiunea Evgheniei.

Credincioşii este bine să se roage, mai ales în ziua praznicului, Sfântului Apostol Andronic și soției sale, Iunia, pentru a putea să treacă peste durerile pe care le au în suflet.

Calendar ortodox 17 mai 2022. Rugăciune către Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia, pentru a dobândi puterea de a trece peste durerile sufleteşti

Sfinţilor Apostoli rugaţi pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Laudă aduce lui Dumnezeu cinstita Biserică, întru preasfântă pomenirea ta, fericite, mărind cu credinţă nevoinţele tale.

Toate mişcările minţii tale, le-ai îndreptat spre plinirea voilor lui Dumnezeu, bucurându-te, preasfinţite Andronic.

Primit-ai de la Dumnezeu har dumnezeiesc, a curăţi boli, şi a goni duhuri viclene, cugetătorule de Dumnezeu Andronic. Plouă-mi mie mântuire de toate greşelile, şi îndreptare vieţii, cu mijlocirea şi cu harul ce este întru tine preacurată Fecioară. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin

Citeste si Părintele Visarion Alexa explică iubirea autentică de Dumnezeu: „Avem tendinţa să-L transformăm în om de afaceri, în bancher, în medic sau în agent matrimonial”