Părintele Calistrat dezvăluie secretul căsniciei trainice: „Femeia credincioasă sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios sfințește femeia păcătoasă”

Într-o perioadă în care relaţiile de lungă durată sunt un deziderat greu de atins pentru mulţi, iar căsniciile se destramă de parcă nici nu au fost, părintele Calistrat Chifan de la Mânăstirea Vlădiceni vine cu o serie de sfaturi foarte folositoare căsniciei.

21 apr. 2022, 08:01
Părintele Calistrat dezvăluie secretul căsniciei trainice: „Femeia credincioasă sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios sfințește femeia păcătoasă”

Părintele Calistrat sfătuieşte soţiile să fie mai îngăduitoare decât sunt cu bărbaţii lor. Să nu-i cicălească, să nu-i ameninţe cu despărţirea şi să-i ia cu binişorul atunci când sunt nemulţumiţi pentru că bunătatea atrage bunătate, în timp ce agresivitatea atrage agresivitate. Acestea sunt secretele unei căsnicii armonioase şi trăite în bună înţelegere, aşa cum Îi este pe plac lui Dumnezeu.

Părintele Calistrat dezvăluie secretul căsniciei trainice

Faceţi soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu urlați, nu țipați pentru că în post este mai mare ispita și încercarea. Fiţi mai blajine, fiţi mai blânde, fiţi mai înțelegătoare, și chiar eliminați acea frază pur ortodoxă: “De Dumnezeu nu mă las, dar de tine mă las!” Dacă te lași de bărbat și crezi că ești cu Dumnezeu, și de Dumnezeu te-ai lăsat. Fiindcă tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scriptura spune așa: Ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă!

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie rugăciunea scurtă, dar foarte puternică pe care e bine să o spui la necaz: „Ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”

Deci tu nu poți să fii ortodoxă dând cu piciorul la bărbatul tău sau invers. Familia a postit în rai împreună, și când a căzut, a căzut împreună! Apostolul Pavel ne-a dat o șansă: Femeia credincioasă sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios sfințește femeia păcătoasă! Trebuie să fiți puțin înțelepte și îngăduitoare, atunci când bărbatul zice:

– Nu-i mâncarea prea bună, ce tot mă ții pe cartofi?

– Dar de ce puiu’, ce nu-ți place? Hai gustă să vezi și dacă mai vrei ceva eu îți mai fac! Daca îl iei cu bunătate, îl aduci și pe el la împărtășit!”, spune duhovnicul.

Armele împotriva ispitelor

Cât despre ispite, care duc, cel mai adesea, la încheierea unei relaţii, părintele spune că există doar două arme împotriva lor: postul şi rugăciunea.

„Împotriva ispitelor diavolului avem două arme – postul şi rugăciunea. Postul veştejeşte pofta trupului, iar rugăciunea alungă deşertăciunea lumii. „Întoarce ochii mei să nu vadă deşertăciunea” – spune psalmistul – şi atunci diavolul va fugi ruşinat şi noi vom fi biruitori„, concluzionează părintele Calistrat.

Citeste si Părintele Calistrat dezvăluie scopul ascuns al războiului: „Orgolii ale marilor puteri care călăresc ţări mici şi necăjite. Creştinul varsă sânge de creştin. Satana râde acum”