Calendar ortodox 17 octombrie 2021. Sfântul Proroc Osea. Rugăciune puternică pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi 

În această zi, este prăznuit Sfântul Proroc Osea, ocrotitorul celor rătăciţi, a celor depărtaţi de la Dreapta Credinţă. Rosteşte, azi, rugăciunea către acest mare sfânt pentru ca cei rătăciţi să se întoarcă pe calea cea dreaptă.

16 oct. 2021, 12:07
Calendar ortodox 17 octombrie 2021. Sfântul Proroc Osea. Rugăciune puternică pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi 

Sărbători religioase 17 octombrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Proroc Osea

Greco-catolice: DUMINICA 21 dR (a Semănătorului și a Sf. Părinți de la sinodul al VII-lea ecumenic de la Niceea, din 787). Sf. pf. Osea; Sf. cuv. m. Andrei din Creta

Romano-catolice: † DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m.; Osea, profet

Calendar ortodox 17 octombrie 2021. Cine a fost Sfântul Proroc Osea

Sfântul Proroc Osea, al cărui nume înseamnă în ebraică „Dumnezeu mântuiește”, a fost un profet al Vechiului Testament care prin propria sa viață a reușit să exprime și să transmită mânia și întristarea lui Dumnezeu față de greșelile poporului ales.

El a prorocit cu opt sute de ani înainte de Nașterea lui Hristos, pe când evreii din Samaria erau luaţi în robie de către asirieni, potrivit crestinortodox.ro. El a certat cu poporul din Israel și pe Iuda pentru că se închinau idolilor. A vestit pieirea Samariei și a lui Israel din cauza păcatelor. El a vestit sfârșitul și desființarea jertfelor Vechiului Testament. A prorocit în timpul domniei a patru regi, timp de aproape 30 de ani.

Citeste si BOR, reacție fermă după ce ÎPS Teodosie îndeamnă populația să nu se vaccineze: ”Îndemnul lui, total dezavuat de Biserică!”

Este primul proroc care prezintă legământul dintre Dumnezeu și poporul Său ca pe legătura de dragoste dintre bărbat și femeie.

Sfântul Proroc Osea a trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Calendar ortodox 17 octombrie 2021. Rugăciune către Sfântul Proroc Osea

A proorocului Tău Osea po­menire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre. Lui Dumnezeu Celui Ce a ajutat în Egipt lui Moise şi printr-însul pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, cântare de biruinţă să-I cântăm, că S-a preamărit. Ca un grăitor de Dumnezeu cu adevărat, o, Prorocule Osea, stând înaintea Dătătoru­lui de viaţă, roagă-te neîncetat să izbăvească de primejdii pe toţi cei ce te laudă cu credinţă.

Curăţind vederea sufletului tău de întinare, te-ai învredni­cit a vedea şi a spune mai îna­inte foarte bine, fără minciună şi luminat, cele viitoare care erau să se împlinească. Izvorul cunoştinţei celei mai dinainte, înţelepciunea lui Dum­nezeu, a arătat pe grăitorul de Dumnezeu Osea, râu de prorocie, care izvorăşte tuturor Dumnezeieştile învăţături.

Pe Hristos, Cel Ce S-a arătat pentru noi din Fecioară, L-a chemat de faţă Tatăl din Egipt, precum a spus de demult Osea văzătorul de Dumnezeu. Slavă Tatălui şi Fiului Şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin

Citeste si Accidente grave în ultimele 24 de ore: un preot s-a închinat la etilotest după coliziune FOTO 


loading...