Calendar ortodox 19 februarie 2021. Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia. Rugăciune către Sfântul Filimon pentru cei deznădăjduiţi

În această zi sunt prăznuiţi Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia. Dacă eşti copleşit de griji, de probleme şi lipsit de nădejde, rosteşte azi rugăciunea către Sfântul Filimon.

18 feb. 2021, 17:16
Calendar ortodox 19 februarie 2021. Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia. Rugăciune către Sfântul Filimon pentru cei deznădăjduiţi
Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia

Sărbători religioase 19 februarie 2021

Ortodoxe: Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia

Greco-catolice: Sf. ap. Arhip, Filimon și Apfia

Romano-catolice: Sf. Mansuet, ep.

Calendar ortodox 19 februarie 2021. Cine au fost Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia

Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa, Apfia, au trăit în vremea împăratului Nero, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul Arhip a fost episcop în cetatea Colose, din Frigia. Sfântul Filimon a fost convertit la creștinism de Sfântul Apostol Pavel și în casa lui se adunau creștinii pentru a participa la rugăciunea comună. Sfânta Apfia, soția lui Filimon, rânduia biserica din casă ei.

Citeste si Familia unui bărbat care a murit a primit DOUĂ certificate de deces: unul cu COVID şi unul fără! Rudele sunt revoltate

Când păgânii din Colose au serbat-o pe zeița Artemida, Arhip, Filimon și Apfia au fost prinși în biserică de păgâni și au fost duși înaintea ighemonului Artocles. Arhip refuză să jertfească idolilor, fapt pentru care va fi îngropat până la brâu și ucis cu pietre. Sfinții Filimon și Apfia, fiind supuși la multe chinuri, s-au săvârșit muceniceşte.

Calendar ortodox 19 februarie 2021. Rugăciune către Sfântul Filimon pentru cei deznădăjduiţi

Apostole Sfinte Filimon, roaga pe Milostivul Dumnezeu, ca sa daruiasca iertare de greseli sufletelor noastre. Adancul Marii Rosii, cu urme neudate, pedestru trecandu-l Israel cel de demult, cu mainile lui Moise in chipul Crucii, puterea lui Amalec in pustiu a biruit.

Fulgerand cu Lumina harului, Sfantul Pavel cel Preaintelept, ca pe o raza luminoasa te-a lasat, Fericite Filimon, ca sa alungi prin Duhul intrunericul cel prea adanc al multimii idolilor.

Cu Dumnezeiestile impletiri de cuvinte ale Propovaduitorului Pavel ai fost pescuit la credinta si in chip minunat din adancul rautatii pe popoare le-ai scos vii, de Dumnezeu graitorule si le-ai adus la Masa Cea Dumnezeiasca, hrana cuvantatoare.

Povăţuieşte-ne la calea pocăinţei, pe noi cei ce pururea ne abatem spre calea răutăţilor şi mâniem pe Bunul Domnul, Neispitită de nuntă, Binecuvântată Marie, Scăparea oamenilor celor fără de nădejde, Locaşul lui Dumnezeu.

Amin!

Citeste si „Doamna cu pantofi albaştri” s-a pensionat: „Viaţa mi-a oferit şansa de a fi judecător şi mi-a lăsat şansa de a fi om”