Calendar ortodox 19 mai 2021. Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei. Rugăciune făcătoare de minuni pentru iertare de păcate şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei. Acestui sfânt i te poţi ruga pentru iertare de păcate şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri.

18 mai 2021, 23:42
Calendar ortodox 19 mai 2021. Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei. Rugăciune făcătoare de minuni pentru iertare de păcate şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri
Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 19 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei

Greco-catolice: Sf. ep. Patriciu și cei împreună cu el

Romano-catolice: Sf. Celestin al V-lea, pp

Calendar ortodox 19 mai 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusei

Sfântul Patrichie a viețuit în primul secol creștin, în cetatea Prusa din Asia. Ca episcop al acestei cetăți, a convertit multe persoane la credința în Hristos, potrivit crestinortodox.ro. În timpul împăratului Iulian Apostatul, Sfântul Patrichie a fost aruncat de păgâni în ape fierbinți.

Citeste si Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică preoţii antivaccinişti care compară vaccinul cu Sfânta Împărtăşanie: „M-am cutremurat. Nu există conflict real între credință și știință”

Acesta I-a cerut, însă, ajutorul lui Hristos, iar atunci când a căzut în apă, picăturile care au sărit din acel izvor i-au opărit pe cei de față, în vreme ce el a ieșit nevătămat. În urmă acestei minuni, ighemonul Iulie a poruncit ostașilor să îl scoată pe Sfântul Patrichie din apă și să-i taie capul cu toporul, asemeni și preoților Acachie, Menandru și Polien.

Calendar ortodox 19 mai 2021. Rugăciune făcătoare de minuni pentru iertare de păcate şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”