Calendar ortodox 19 martie 2024. Sfinţii Hrisant şi Daria, ocrotitorii familiei. Rugăciune puternică pentru bună înțelegere în familie

Anual, pe 19 martie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinţii Hrisant şi Daria, consideraţi ocrotitorii familiei. Roagă-te, în această zi, celor doi sfinți ca să depășești problemele din căsnicie și să ai parte de bună înțelegere.

18 mart. 2024, 17:10
Calendar ortodox 19 martie 2024. Sfinţii Hrisant şi Daria, ocrotitorii familiei. Rugăciune puternică pentru bună înțelegere în familie

Sărbători religioase 19 martie 2024

Ortodoxe: Sfinţii Hrisant şi Daria

Greco-catolice: Sf. m. Hrisant și Daria; [Sf. Iosif, patronul Bisericii Universale]

Romano-catolice: † SF. IOSIF, soţul Sf. Fc. Maria; Fer. Marcel Callo, m.

Calendar ortodox 19 martie 2024. Cine au fost Sfinţii Hrisant şi Daria

Sfântul Hrisant s-a născut într-o familie de păgâni şi a trăit în secolul al III-lea, potrivit crestinortodox.ro. După ce citește Faptele Apostolilor, începe să creadă în Hristos și cere să fie botezat. Tatăl său a încercat din răsputeri să-l convingă să renunţe la credinţa în Hristos. Tânărul Hrisant refuză, însă, cu îndârjire, iar tatăl îl obligă să o ia în căsătorie pe Daria, şi ea păgână.

Însă Hrisant reuşeşte să o convingă pe soţia lui să creadă în Hristos. După moartea tatălui său, Hrisant nu se mai ascunde de nimeni şi îşi mărturiseşte credinţa în Hristos în fața tuturor. Cei doi sunt pârâți tribunului Claudiu, care îi supune unor chiuri inimaginabile. Îndârjirea lor îl uimeşte pe tribun, care decide să se convertească la creștinism împreună cu toată familia. Pentru aceasta, el și familia sa au primit moarte mucenicească.

Citeste si Rugăciunea pe care dacă o spui în fiecare seara îți va schimba toată viața! Răul va dispărea și Dumnezeu îți va intra în casă

După multe chinuri, torţionarii hotăresc ca Hrisant și soția sa Daria să fie îngropați de vii. Mai târziu s-a zidit o biserică în acel loc. Cei doi soţi au trecut la cele veşnice în anul 283, la Roma.

Calendar ortodox 19 martie 2024. Rugăciunea scurtă a Sfinților Hrisant și Daria pentru protejarea familiei de boală

Doamne, către Tine îmi deschid sufletul, în Tine am nădejde și credință și cu a Ta putere ma întăresc în fața necazurilor vieții.

Căile Tale, Doamne, arată-mi și cărările Tale ma învață. Binecuvântarea Ta, care Cuvântul ai zidit în lume, să fie pururea cu mine și familia mea.

Citeste si Rugăciunea puternică pe care profesorul Constantin Dulcan o rostește de șapte ori: „Este o altă energie, nu o simplă poveste”

Doamne, nori grei de suferință s-au abătut asupra capului meu, dă-mi mila Ta și iartă Doamne, păcatele mele, căci multe sunt. Ridică Doamne piatra grea ce îmi zdrobește umerii și lasă Lumina Sfântă să ne încălzească sufletele, mie și familiei mele. Alungă Doamne toate nenorocirile și dă-ne în schimbul lor Iubirea Ta eternă. Vindecă Doamne suferințele mele și ale familiei mele.

La Tine, Preabunule Doamne, alerg și mă rog: vino grabnic și mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta și ne apără Doamne, pe mine și familia mea, de cel rău, de vrăjmași și de boli.

Mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.