Calendar ortodox 2 august 2021. Aducerea moaştelor Sfântului Ştefan. Rugăciune făcătoare de minuni pentru tinerii cu probleme de sănătate, pentru cei care s-au abătut de la calea cea dreaptă sau care nu se pot căsători

În această zi, creştinii prăznuiesc Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan. Acest sfânt este ocrotitorul tinerilor. Azi este bine să rosteşti o rugăciune către acest sfânt pentru tinerii cu probleme de sănătate, pentru tinerii care nu şi-au găsit un rost în viaţă, care s-au abătut de la calea cea dreaptă sau care nu se pot căsători.

01 aug. 2021, 20:51
Calendar ortodox 2 august 2021. Aducerea moaştelor Sfântului Ştefan. Rugăciune făcătoare de minuni pentru tinerii cu probleme de sănătate, pentru cei care s-au abătut de la calea cea dreaptă sau care nu se pot căsători
Calendar ortodox 2 august 2021. Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan

Sărbători religioase 2 august 2021

Ortodoxe: Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan

Greco-catolice: Aducerea moaștelor Sf. m. arhid. Ștefan la Ierusalim. Începe Postul Sfintei Marii. Post

Romano-catolice: Ss. Eusebiu de Vercelli, ep.; Petru Iulian Eymard, pr.

Calendar ortodox 2 august 2021. Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan

Sfântul Arhidiacon Ștefan este pomenit în fiecare an pe 27 decembrie. Pentru că a proclamat în mod public divinitatea Mântuitorului, a fost ucis, potrivit crestinortodox.ro. Rămăşiţele sale părinteşti au fost îngropate de Gamaliel în satul Cafargamala, de lângă Ierusalim. Gamaliel, renumitul învățător al legii evreiești, l-a înmormântat și pe Nicodim, prietenul lui Ștefan, care a plâns la mormântul Sfântului Ștefan până a murit.

Citeste si Calendar ortodox august 2021. Sărbători religioase în august 2021. Tradiţii şi superstiţii de Macavei, Obrejenie, Adormirea Maicii Domnului, Vartolomei, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

După sute de ani, Gamaliel s-a înfățișat de trei ori în vis lui Lucian, preotul din Cafargamala. Emoţionat de visul lui, Lucian s-a dus la Patriarh și, luând binecuvântare, a venit cu oameni și a dezgropat oasemintele Sfântului Ştefan. Acestea au fost mutate cu procesiune în Sion și înmormântate într-o biserică ridicată de boierul Alexandru. Când acest boier a murit, i s-a făcut un sicriu de chiparos asemenător celui al sfântului și a fost îngropat lângă mormântul Sfântului Ștefan.

Iuliana, soția boierului Alexandru, dorind să ia trupul bărbatului ei și să-l ducă în țara sa, la Constantinopol, fiind cuprinsă de pronia dumnezeiască a lăsat sicriul soțului, și vărsând multe lacrimi, a luat racla sfântului. Racla a fost așezată de împăratul Constantin în palatul împărătesc.

Calendar ortodox 2 august 2021. Rugăciune puternică pentru cei care au probleme de sănătate

Cu împărătească cunună a fost încununat creştetul tău, din chinurile cele pe care le-ai răbdat pentru Hristos Dumnezeu, întâi pătimitorule între mucenici. Că tu, mustrând nebunia iudeilor, ai văzut pe Mântuitorul tău de-a dreapta Tatălui. Pe Acela roagă-L pentru sufletele noastre.

Citeste si  Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”


loading...