Calendar ortodox 20 decembrie 2022. Sfântul Ignatie Teoforul. Rugăciunea grabnic ajutătoare care trebuie rostită de trei ori pe parcursul zilei

În această zi este prăznuit Sfântul Ignatie Teoforul, făcător de minuni şi grabnic ajutător. Este bine ca, în această zi, să citeşti de trei ori rugăciunea Sfântului Ignatie ca să beneficiezi de ajutor grabnic în orice problemă cu care te confrunţi.

19 dec. 2022, 22:10
Calendar ortodox 20 decembrie 2022. Sfântul Ignatie Teoforul. Rugăciunea grabnic ajutătoare care trebuie rostită de trei ori pe parcursul zilei

Sărbători religioase 20 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Ignatie Teoforul

Greco-catolice: Sf. ep. m. Ignațiu Teoforul

Romano-catolice: Sf. Zeferin, pp. m.

Calendar ortodox 20 decembrie 2022. Cine a fost Sfântul Ignatie Teoforul

Sfântul Ignatie Teoforul (35-107) a fost de origine sirian, iar înainte de convertirea sa la creștinism a fost păgân și mare persecutor al creștinilor, scrie crestinortodox.ro. Numele „Teoforul” se traduce prin „purtătorul de Dumnezeu”. Sfântul Ignatie a fost copilul pe care Mântuitorul l-a luat în braţe când a spus: „Lăsaţi pruncii şi nu-i opriţi să vină la Mine, că unora ca aceştia este împărăţia cerurilor”.

Ignatie a fost episcop de Antiohia. A suferit moarte martirică la Roma, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). A fost arestat, împreună cu alți creștini, în timpul persecuției din Antiohia și a fost ucis fiind aruncat la fiare. În timpul domniei lui Heraclie, împăratul Bizanțului, moaștele Sfântului Ignatie Teoforul au fost duse la Roma, unde au rămas până în ziua de azi, în Biserica Sfântului Clement.

Citeste si Ignat 2022. Ce legătură există, de fapt, între sfântul Ignatie, cel ţinut în braţe de Mântuitor, și tăierea porcilor. Ce animal este bine să sacrifici în această zi dacă nu ai porc

Sfântul Ignatie i-a cunoscut pe Apostoli și a fost hirotonit Episcop al Antiohiei de Sfântul Apostol Petru. Părticele din moaștele sale se află în Catedrala episcopală din Galați, la Schitul Dârvari din Capitală și la Mănăstirea Tismana.

Tăierea porcului, singura activitate permisă în această zi

În fiecare an, pe 20 decembrie, în România se sărbătorește Ignatul, zi în care este permisă o singură activitate: tăierea porcului, urmată de sortarea și pregătirea preparatelor pentru sărbători. Preoţii susţin, însă, că nu are exista nicio legătură între Sfântul Ignatie şi obiceiul tăierii porcului, acesta din urmă fiind un obicei păgân, adoptat de poporul nostru.

Calendar ortodox 20 decembrie 2022. Rugăciune scurtă, dar foarte puternică, ce trebuie rostită de 3 ori în această zi

O, preafericite arhiereule al lui Hristos Ignatie, pe care în braţele cele preasfinte din copilărie Hristos te-a luat şi care toată viaţa ta pe El în a ta inimă L-ai purtat; te rugăm să mijloceşti pentru noi, păcătoşii, către Preaînaltul Dumnezeu, ca să dobândim mila şi ajutorul Lui în toate zilele vieţii, şi în veacul cel viitor să ne învrednicim a cânta împreună cu tine lui Dumnezeu: Aliluia! (Acest condac se zice de trei ori.)

Citeste si Rugăciune în postul Crăciunului. Se spune de către cei împovăraţi de griji, suferinţe şi deznădejde şi este făcătoare de minuni