Calendar ortodox 2020, 14 februarie. Sfântul care VINDECĂ orice boală

Calendar Creștin Ortodox. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Pe data de 14 februarie, este prăznuit Sfântul Cuvios Auxentiu.

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 20:27
Calendar ortodox 2020, 14 februarie. Sfântul care VINDECĂ orice boală

Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta îmbracă haina monahală şi părăseşte Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, care mai târziu avea să se numească Muntele lui Auxentiu, scrie crestinortodox.ro.

Dorinţa sa era de a rămâne ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linişti prin rugăciune. Însă, nişte păstori l-au descoperit, mărturisind şi locuitorilor din satele învecinate despre viaţă sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.

Citește și: Mesaje de dragoste. Peste 200 de texte care te inspira sa iti declari iubirea de Valentine’s Day sau Dragobete 2020

Dumnezeu a tămăduit astfel mulţi orbi, leproşi, ologi şi demonizaţi. Ca nu cumva ca oamenii să-i atribuie minunile pe care Dumnezeu le făcea prin el, Sfântul le cerea tuturor celor prezenţi să se roage lui Dumnezeu împreună cu el pentru bolnav sau întărea credinţa în cei prezenţi, arătându-le că Dumnezeu le va face lor după credinţa lor. De asemenea, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele „Te vindeca pe tine Domnul şi Dumnezeul nostru lisus Hristos”.

Sfântul Auxentiu a fost unul din Părinţii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451.

La 14 februarie în Calendarul Ortodox 2020 mai sunt pomeniţi

  • Sfântul Cuvios Maron;
  • Sfântul Cuvios Avraam;
  • Sfântul Filimon, Episcopul Gazei;
  • Sfântul Mucenic Nicolae din Corint;
  • Sfântul Nou Mucenic Damian.


Foto: doxologia.ro