Calendar ortodox 2020, 14 februarie. Sfântul care VINDECĂ orice boală

Publicat: Joi, 13 Februarie 2020 22:27 // Actualizat: Joi, 13 Februarie 2020 22:30 // Sursa: romaniatv.net

Calendar Creștin Ortodox. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase de peste an. Pe data de 14 februarie, este prăznuit Sfântul Cuvios Auxentiu.

Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta îmbracă haina monahală şi părăseşte Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, care mai târziu avea să se numească Muntele lui Auxentiu, scrie crestinortodox.ro.

Dorinţa sa era de a rămâne ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linişti prin rugăciune. Însă, nişte păstori l-au descoperit, mărturisind şi locuitorilor din satele învecinate despre viaţă sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.

Citește și: Mesaje de dragoste. Peste 200 de texte care te inspira sa iti declari iubirea de Valentine's Day sau Dragobete 2020

Dumnezeu a tămăduit astfel mulţi orbi, leproşi, ologi şi demonizaţi. Ca nu cumva ca oamenii să-i atribuie minunile pe care Dumnezeu le făcea prin el, Sfântul le cerea tuturor celor prezenţi să se roage lui Dumnezeu împreună cu el pentru bolnav sau întărea credinţa în cei prezenţi, arătându-le că Dumnezeu le va face lor după credinţa lor. De asemenea, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele "Te vindeca pe tine Domnul şi Dumnezeul nostru lisus Hristos".

Sfântul Auxentiu a fost unul din Părinţii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451.

La 14 februarie în Calendarul Ortodox 2020 mai sunt pomeniţi

  • Sfântul Cuvios Maron;
  • Sfântul Cuvios Avraam;
  • Sfântul Filimon, Episcopul Gazei;
  • Sfântul Mucenic Nicolae din Corint;
  • Sfântul Nou Mucenic Damian.


Foto: doxologia.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
14 februarie calendar 14 februarie calendar ortodox sfânt
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H