Calendar ortodox 21 martie 2023. Sfântul Iacob Mărturisitorul te fereşte de orice primejdie. Rugăciunea Sfântului Iacob pentru protejarea familiei de necazuri şi boli

Pe 21 martie, este prăznuit Sfântul Iacob Mărturisitorul, sfântul care te fereşte de orice primejdie. Rugăciunea către Sfântul Iacob se rosteşte în momentele de cumpănă, în care ai nevoie de alinare şi de o minte limpede.

20 mart. 2023, 15:56
Calendar ortodox 21 martie 2023. Sfântul Iacob Mărturisitorul te fereşte de orice primejdie. Rugăciunea Sfântului Iacob pentru protejarea familiei de necazuri şi boli
Sfântul Iacob Mărturisitorul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 21 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Iacob Mărturisitorul

Greco-catolice: Sf. cuv. ep. Iacob Mărturisitorul

Romano-catolice: Sf. Nicolae de Flüe, pustnic

Calendar ortodox 21 martie 2023. Cine a fost Sfântul Iacob Mărturisitorul

Sfântul Iacob a îmbrățișat viață de sihastru din tinerețe, potrivit crestinortodox.ro. A fost episcop și, în vremea împăratului Constantin Copronim (741-775), a îndurat multe prigoniri și chinuri pentru că s-a opus celor care luptau împotriva sfintelor icoane.

Calendar ortodox 21 martie 2023. Rugăciunea Sfântului Iacob Mărturisitorul pentru binele familiei și sănătate

Cu Raza Dumnezeiescului Duh fiind luminat, Sfinte Iacob şi cu Dânsul Legile alcătuind, Bisericile neamurilor le-ai îndreptat, ca un Apostol al lui Hristos, de sfinţenie arătătorule, cu toate fericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Citeste si Rugăciunea care te ajută să atragi bărbatul potrivit în viaţa ta. Trebuie rostită şi dimineaţa, şi seara

Ceata Apostolilor, preaînţelepte, arătat ai împodobit-o, ca unul ce ai fost întâi arhiereu, fiind uns cu Singură Lucrarea Cuvântului, ca un ucenic şi frate al lui Dumnezeu şi sfinţit propovăduitor de Sfintele Taine.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Izvor de tămăduiri avându-te, ne adăpăm de la tine, ca de la Ceea ce ai născut Izvorul vieţii, de Dumnezeu Născătoare Prealăudată, tămăduirea sufletelor şi înnoirea trupurilor.

Deschide-voi gura mea şi se va umplea de Duhul şi cuvânt răspunde-voi Împără­tesei Maici; şi mă voi arăta luminat prăznuind şi voi cânta minunile ei, bucurându-mă. Amin!

Citeste si Rugăciunile care fac minuni în Postul Paștelui! Te ajută sa scapi de boli și te feresc de necazuri!