Calendar ortodox 22 aprilie 2023. Cine îşi serbează onomastica în această zi

În această zi, este prăznuit Cuviosul Teodor Sicheotul, sfânt făcător de minuni. Pentru râvna deosebită și pentru dragostea sa, Dumnezeu l-a înzestrat cu darul facerii de minuni, devenind cunoscut mai ales ca vindecător al bolilor.

21 apr. 2023, 10:51
Calendar ortodox 22 aprilie 2023. Cine îşi serbează onomastica în această zi

Sărbători religioase 22 aprilie 2023

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Greco-catolice: Sf. cuv. Teodor Siceotul

Romano-catolice: Sf. Anselm, ep. înv. *

Calendar ortodox 22 aprilie 2023. Cine a fost Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul

Sfântul Teodor s-a născut în satul Sicheon din Galatia. Încă din copilărie, a fost atras de viaţa ascetică, a îndrăgit postul și rugăciunea. Mama lui ar fi vrut să-l înroleze în armata, însă Sfântul Mucenic Gheorghe i s-a arătat în vis şi i-a spus că Teodor era chemat la slujirea împăratului Cerurilor, și nu cea a împăratului pământesc, scrie crestinortodox.ro

Şi Sfântul Gheorghe, şi Maica Domnului i s-au arătat în numeroase rânduri Cuviosului Teodor, povăţuindu-l și salvându-l de ispite.

Citeste si Câți bani câștigă lunar un cerșetor la Biserică. Preotul Vasile Ioana ia atitudine: „NU le mai dați bani!”

Pentru râvna deosebită și pentru dragostea sa, Dumnezeu l-a înzestrat cu darul facerii de minuni. El a devenit astfel cunoscut mai ales ca vindecător al bolilor.

Sfântul Teodor Sicheotul a fost numit Episcop în Anastasiopolis, în pofida voinței lui, unde a păstorit vreme de unsprezece ani, după care s-a întors la mănăstirea de metanie, unde s-a nevoit până la sfârșitul vieții sale. S-a mutat la Domnul la anul 613, în vremea domniei împăratului bizantin Heraclius.

Calendar ortodox 22 aprilie 2023. Rugăciune către Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul pentru vindecare grabnică

Cunoscut fiind din scutece sfinţit şi arătându-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile şi mulţimile demonilor ai alungat, lucrătorule de sfinţenie, Părinte Ierarhe Teodor. Pentru această roagă-te Domnului pentru noi.

Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit că într-un car de foc, purtătorule de Dumnezeu, ai alergat către Locaşurile cele Cereşti şi că un înger vieţuind, împreună cu oamenii, că un om, dănţuieşti împreună cu îngerii. Pentru această te-ai şi arătat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Părinte Teodor.

Citeste si Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit ce salariu primește un preot din România: „Să nu credeți că-i mai mult!”