Calendar ortodox 22 iulie 2021. Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, ocrotitoarea gospodăriilor şi a familiei. Rugăciune puternică pentru binele familiei

În această zi sunt prăznuite Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, ocrotitoarea gospodăriilor şi a familiei, şi Sfînta Marcela. Roagă-te, azi, pentru binele familiei tale.

21 iul. 2021, 16:46
Calendar ortodox 22 iulie 2021. Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, ocrotitoarea gospodăriilor şi a familiei. Rugăciune puternică pentru binele familiei
Calendar ortodox 22 iulie 2021. Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena

Sărbători religioase 22 iulie 2021

Ortodoxe: Sfânta Maria Magdalena

Greco-catolice: Sf. Maria Magdalena

Romano-catolice: Sf. Maria Magdalena

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Cine a fost Sfânta Maria Magdalena

Calendar ortodox joi, 22 iulie 2021. Biserica Ortodoxă prăznuiește doi sfinți importanți joi: Sfânta Muceniță Marcela și Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena.

Sfânta Maria Magdalena a fost originară din Magdala, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret, potrivit crestinortodox.ro. Ea a fost tămăduită de șapte duhuri necurate de către Hristos și, după această minune, a ales să-L urmeze. Maria Magdalena a participat la răstignirea Mântuitorului și a fost prima persoană care a aflat de la un înger că Iisus a înviat.

Citeste si Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

Maria Magdalena L-a propov[duit pe Hristos și în Roma, unde l-ar fi convertit pe împăratul Tiberiu. Ajunge și în Efes, spre a-i da ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul în vestirea Evangheliei. Se pare că ea a fost îngropată în peștera în care şi-au dormit somnul de sute de ani Cei Șapte Tineri, pomeniți de Biserica pe 4 august.

Racla cu mâna stânga a Sfintei Maria Magdalena este prezența la Mănăstirea „Simonos Petra“ din Sfântul Munte Athos.

Calendar ortodox 22 iulie 2021. Rugăciune către Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena

O, Sfântă Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena! Tu, cu căldura dragostei tale pentru Hristos Dumnezeu, ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrăjmaşului şi L-ai aflat pe Hristos, Mărgăritarul cel fără de preţ, şi ai dobândit Împărăţia cerurilor.

Pentru aceasta cădem către tine şi cu suflet umilit şi cu inima înfrântă strigăm ţie noi, nevrednicii: Caută dintru înălţimea cerului spre noi, cei ce suntem în luptă cu ispitele păcatelor; vezi cu cât de multe păcate şi nevoi vrăjmaşul în toată ziua ne împiedică, căutând pieirea noastră. Slăvită şi întru tot lăudată ucenică a lui Hristos Maria Magdalena, roagă-L pe Cel iubit de tine, Cel ce şi El pe tine te-a iubit, pe Hristos Dumnezeu, ca să ne dăruiască lăsarea greşelilor noastre celor multe, să ne întărească cu darul Său, cu trezvie şi vitejeşte să umblăm pe calea sfintelor Lui porunci şi să ne facă pe noi lăcaş binemirositor al Sfântului Duh, ca aşa, în pace, neruşinaţi să sfârşim viaţa noastră cea cu multe osteneli pe pământ şi să ne sălăşluim în lăcaşurile raiului ceresc cele luminate şi fericite, unde cu toţi sfinţii totdeauna cu bucurie preamăreşti Treimea cea de o fiinţă, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin.

Citeste si ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”

 


loading...
Partenerii noștri