Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

Arhiepiscopul Tomisului a venit cu o reacţie surprinzătoare după ce a răspuns la întrebarea dacă este sau nu păcat să meargă un creştin la mare.

05 iul. 2021, 18:30
Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. Înaltul prelat a explicat în ce condiţii mersul pe plajă este „o ruşine”. Este păcat să mergi la mare? La această întrebare a răspuns ÎPS Teodosie în cadrul unei emisiuni difuzate la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

„Dacă te duci la mare şi nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a spus episcopul.

„Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi de la moralitate. Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare”, a concluzionat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut o nouă declarație controversată, de această dată referitoare la educația sexuală. „Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că se va răni”, este concluzia înaltului prelat despre acest subiect.

„Acum nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care întotdeauna au fost tutelați de părinți sau de tutorii lor, acum se ridică această tutelă a părinților. Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”, a afirmat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea.

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Teodosie stârnește polemici cu declarațiile sale. Comentariile legate de rolul femeii în biserică, de asemenea, au creat dezbateri iar subiectul a ajuns și la CNCD, care însă nu l-a sancționat pe ierarh.

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti, a reacţionat la afirmaţiile făcute de arhiepiscopul Tomisului, spunând: „Noi îl iubim pe PS Teodosie. Sunt ferm convins că şi Preasfinţia sa ne iubeşte. Doar suntem creştini”.

ÎPS Teodosie a fost criticat și de patriarhul Daniel printr-o scrisoare prin care i-a refuzat acestuia trecerea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie. Răzvrătire, sfidarea Patriarhiei, atitudine provocatoare sau permiterea doctoratelor plagiate au fost criticile aduse de Patriarhul României.

Nu în ultimul rând, ÎPS Teodosie s-a remarcat constant de la începutul pandemiei prin sfidarea regulilor impuse de autorități, dar și a celor interne ale BOR. Astfel, el a organizat o slujbă de Înviere cu repetiție în 2020, a refuzat să utilizeze lingurița de unică folosință pentru împărtășanie și a avut un discurs virulent anti-vaccin și împotriva regulilor de protecție sanitară.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, reacţie tranşantă în scandalul tezelor de doctorat plagiate pe care le-a coordonat: „Cei din Comisia Teologică a CNATDCU, care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului”