Calendar ortodox 23 septembrie 2022. Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Rugăciunea care îi protejează pe copii și îi aduce pe calea cea dreaptă pe cei rătăciţi

Pe 23 septembrie, credincioşii prăznuiesc Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, mai exact ziua în care Zaharia a aflat de la Arhanghelul Gavriil că soţia lui, înaintată în vârstă, urmează să aducă pe lume un copil. Astăzi, este bine să rosteşti rugăciunea care îi protejează pe copii și îi aduce pe calea lui Dumnezeu pe cei rătăciţi.

22 sept. 2022, 19:03
Calendar ortodox 23 septembrie 2022. Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul. Rugăciunea care îi protejează pe copii și îi aduce pe calea cea dreaptă pe cei rătăciţi

Sărbători religioase 23 septembrie 2022

Ortodoxe: Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul

Greco-catolice: Conceperea Sf. pf. Ioan Botezătorul; [Sf. Padre Pio].

Romano-catolice: Ss. Pius din Pietrelcina, pr. **; Zaharia şi Elisabeta

Calendar ortodox 23 septembrie 2022. Semnificaţia sărbătorii Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul

Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit lui Zaharia, în timp ce slujea la templu, că soția sa Elisabeta, înaintată în vârstă, va naște un fiu care se va numi Ioan, scrie crestinortodox.ro. Ioan s-a născut cu șase luni înaintea lui Hristos. Zaharia, fiind înaintat în vârstă, nu a crezut că o asemenea minune ar mai putea fi posibilă. Drept pedeapsă pentru necredinţa sa, Zaharia a rămas mut până la botezul fiului său.

Citeste si Rugăciunea desfăcătoare de necazuri a Fecioarei Maria. Rostește-o ori de câte ori ai nevoie

Calendar ortodox 23 septembrie 2022. Rugăciune pentru femeile care nu pot rămâne însărcinate

Rugăciunile rostite astăzi către Sfântul Ioan Botezătorul sau către Zaharia şi Elisabeta, Părinții Săi, îi vor proteja pe copii și vor avea grijă să-i aducă pe calea lui Dumnezeu.

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu. Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica.

Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Rugăciunea care te ajută să atragi bărbatul potrivit în viaţa ta. Trebuie rostită şi dimineaţa, şi seara