CALENDAR ORTODOX 24 IULIE 2018: Este celebrată o sfântă al cărui nume este purtat de mii de femei

CALENDAR ORTODOX 24 IULIE 2018. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase ale zilei de marti.

RomaniaTV.net
23 iul. 2018, 13:31
CALENDAR ORTODOX 24 IULIE 2018: Este celebrată o sfântă al cărui nume este purtat de mii de femei

Sărbători religioase ortodoxe: Sf. Mare Mc. Hristina (Cristina); Sf. Mc. Ermoghen

Sărbători religioase greco-catolice: Sf. m. Cristina

Sărbători religioase romano-catolice: Ss. Sharbel Makhluf, pr.; Cristina, fc. m.

Sfânta Mare Muceniţă Hristina, pomenită în calendarul creştin ortodox la 24 iulie, a trăit în cetatea Tir, în timpul împăratului Septimiu Sever (193-211).

A fost fiica unui general roman cu numele Urban. Tatăl său, dorind să o ferească de credinţa creştină, a crescut-o înconjurată de slujitori bine aleşi.

Acest lucru nu a împiedicat-o însă pe tânără să afle de Hristos. Hristina, crescând cu vârsta şi înţelegerea, a început să vină la cunoştinţa adevărului. Pentru că, privind prin fereastră la cer, ziua şi noaptea, cunoştea pe Ziditorul său. Şi, nesocotind statuile din casa sa, nu putea să li se închine.

Astfel gândind, a început a se închina adevăratului Dumnezeu, a sfărâmat idolii din aur şi argint pe care tatăl său îi pusese în număr mare în jurul său şi i-a împărţit la săraci.

Pedeapsa pentru o astfel de faptă a fost cumplită. După ce a fost supusă unor chinuri foarte grele, Hristina a fost aruncată în închisoare şi după mai multe interogatorii a fost condamnată la moarte, fiind ucisă cu suliţe de către soldaţi.