Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sfânta Hristina, ocrotitoarea tinerilor. Rugăciune pentru binele celor tineri, pentru sănătate, bunăstare şi noroc

În această zi, este prăznuită Sfânta Hristina, ocrotitoarea tinerilor. Roagă-te acestei sfinte pentru binele celor tineri, pentru sănătate, bunăstare şi noroc.

23 iul. 2021, 10:36
Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sfânta Hristina, ocrotitoarea tinerilor. Rugăciune pentru binele celor tineri, pentru sănătate, bunăstare şi noroc
Calendar ortodox 24 iulie 2021. Sfânta Hristina

Sărbători religioase 24 iulie 2021

Ortodoxe: Sfânta Hristina

Greco-catolice: Sf. m. Cristina

Romano-catolice: Ss. Sharbel Makhluf, pr. *; Cristina, fc. m.

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Cine a fost Sfânta Hristina

Sfânta Hristina s-a născut în cetatea Tir și a trăit în timpul împăratului Septimiu Sever (193-211), potrivit crestinortodox.ro. A fost fiica lui Urban, reprezentantul imperial al acestei cetăți. La 12 ani, Sfânta Hristina a fost închisă de tatăl ei într-un turn pentru că era foarte frumoasă şi voia să o ferească de ochii mulțimii. Urban voia să o ţină pe tânără închisă până ce aceasta avea să împlinească vârsta majoratului.

Citeste si Papa Francisc, mesaj impresionant pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia aniversării a 70 de ani: „Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București”

Nemulțumită de credința idolatră, începe să se roage lui Hristos. În urma acestei rugăciuni i se arată un înger care îi descoperă tainele dumnezeiești. După aceste descoperiri, Hristina a distrus toți idolii din turn.

Urmarea a acestui gest, a fost supusă la multe chinuri de tatăl său. A fost aruncată în temniță pentru mai multe zile fără mâncare, dar a fost hrănită în chip minunat de îngeri. După alte suferințe, a fost aruncată în mare, dar apele mării i-au dăruit Sfântul Botez. Un nor luminos a umbrit-o și s-au auzit cuvinte de sus, grăindu-se deasupra ei numele Preasfintei Treimi, după săvârșirea Sfântului Botez.

Suferințele sale nu au încetat nici după moartea tatălui el. Succesorul acestuia a torturat-o mai aprins, iar în cele din urmă Hristina a primit moartea prin sabie.

Calendar ortodox 24 iulie 2021. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Hristina

O, de trei ori fericită Muceniţă Hristina, ceea ce te-ai învrednicit a pătimi pentru Hristos, ajută-ne şi pe noi să primim cu dragoste şi înţelegere ispitele ce vin asupra noastră. Ca ceea ce nu ai cârtit niciodată în timpul chinurilor, ajută-ne să nu cârtim pe cărarea vieţii celei trecătoare asupra întâmplărilor ce se abat asupra noastră.

Asemenea ţie, celei ce te-ai rugat cu lacrimi fierbinţi şi cu post spre a ţi se descoperi tainele cele ascunse şi pentru a putea ajunge cu bine la limanurile cereşti, ajută-ne şi pe noi să ne putem ruga şi posti ca să ne simţim şi noi că trăim pentru şi în Dumnezeu şi să nu ne pierdem timpul în deşert. Mijloceşte înaintea lui Hristos, cu îndrăzneala pe care ai dobândit-o, să ne mântuiască cu judecăţile pe care le ştie El, ca ajungând şi noi în cereasca Împărăţie să slăvim pururi pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Duhul Sfânt şi pe tine, mijlocitoarea noastră. Amin.

Citeste si Patriarhul Daniel împlineşte 70 de ani. Surpriza inedită pe care i-a făcut-o un artist plastic


loading...