Calendar ortodox 25 iunie 2021. Sfânta Fevronia, ocrotitoarea familiei. Rugăciune pentru binele familiei

În această zi, este prăznuită Sfânta Fevronia. Roagă-te acestei sfinte pentru sănătatea familiei, pentru întoarcerea celor rătăciţi pe calea cea dreaptă şi pentru bunăstarea familiei.

24 iun. 2021, 08:50
Calendar ortodox 25 iunie 2021. Sfânta Fevronia, ocrotitoarea familiei. Rugăciune pentru binele familiei

Sărbători religioase 25 iunie 2021

Ortodoxe: Sfânta Fevronia

Greco-catolice: Sf. cuv. m. Febronia. Harți

Romano-catolice: Sf. Wilhelm, abate

Calendar ortodox 25 iunie 2021. Cine a fost Sfânta Fevronia

Sfânta Fevronia a fost fiica unui senator român. S-a călugărit de tânăra într-o mănăstire din cetatea Nisibi, scrie crestinortodox.ro.

Sfânta Fevronia este obligată de Silenius, un persecutor al creștinilor, să lepede credința în Hristos și să se căsătorească cu el. Fevronia îl refuză și, astfel, este supusă la multe chinuri: a fost biciuită, i s-au spart dinţii, i s-au tăiat sânii, mâinile și picioarele, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul. Din viața sa aflăm că, după trecerea ei la cele veșnice, Sfânta Muceniţă Fevronia se arată în ziua prăznuirii sale în mijlocul surorilor din mănăstire. Stătea timp de trei ceasuri în văzul tuturor, apoi se făcea nevăzută. Însă nimeni nu se putea atinge de dânsa atunci când se arăta în chip minunat maicilor.

Citeste si Un semn divin a apărut pe cer în timpul înmormântării tânărului preot răpus de COVID la doar 34 de ani! Toți cei prezenți au rămas uimiți!

După moartea Sfintei Fevronia, diavolul a intrat în Silenius. Din cauza prezenței demonului în el, Silenius s-a izbit cu capul de un stâlp de marmură și a murit.

Calendar ortodox 25 iunie 2021. Rugăciune către Sfânta Fevronia

O, Sfântă slăvită Mare Muceniţă a lui Hristos, Fevronia, auzi-ne pe noi, păcătoşii şi smeriţii, care alergăm cu credinţă şi cu evlavie către ajutorul sfintelor tale rugăciuni; nu ne lăsa pe noi, nevrednicii, care înotăm în valurile tulburi ale veacului de acum. Sfântă Mare Muceniţă, pleacă genunchii tăi cei duhovniceşti către Dulcele Iisus, Mirele tău Cel dorit, în a Cărui cămară acum te veseleşti şi roagă-L, cu dragostea aceea cu care Îl rugai în sfintele tale nevoinţe, să ne trimită şi nouă, celor săraci şi neputincioşi, mila şi harul Său, spre ajutor în necazurile şi ispitele noastre, care de pretutindeni ne necăjesc pe noi.

Fii mijlocitoare către Preasfânta Fecioară Maria pentru viaţa cea îngerească pe care ai avut-o pe pământ. Credem că la orice mijlocire vei fi ascultată de Preabunul Dumnezeu, căci şi tu ai plăcut Lui şi ai păzit cu mare sfinţenie poruncile Lui. Şi pentru dragostea Lui ţi-ai pus sufletul tău şi te-ai adus pe tine jertfă vie, neprihănită şi cuvântătoare.

Deci, ca o slugă bună şi preaînţeleaptă, multă îndrăzneală având către Stăpânul şi Dumnezeul nostru, roagă-L ca nu cu a Sa dreaptă mânie să ne pedepsească pe noi, care în toate zilele şi în tot ceasul Îl supărăm cu păcatele noastre, ci cu al Său dar şi cu a Sa îndurare să ne ajute nouă să facem voia Lui, spre a scăpa de veşnicele munci şi a intra întru fericirea şi veselia cea nemărginită. Amin.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”


loading...