Calendar ortodox 25 octombrie 2021. Sfinții Mucenici Marcian și Martirie. Rugăciunea înălţată către aceşti sfinţi nu rămâne fără răspuns

În această zi sunt prăznuiţi Sfinții Mucenici Marcian și Martirie, mari făcători de minuni. Rugăciunea înălţată către ei nu rămâne fără răspuns.

25 oct. 2021, 00:13
Calendar ortodox 25 octombrie 2021. Sfinții Mucenici Marcian și Martirie. Rugăciunea înălţată către aceşti sfinţi nu rămâne fără răspuns

Sărbători religioase 25 octombrie 2021

Ortodoxe: Sfinții Mucenici Marcian și Martirie

Greco-catolice: Sf. m. Marcian și Martiriu

Romano-catolice: Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.

Calendar ortodox 25 octombrie 2021. Cine au fost Sfinții Mucenici Marcian și Martirie

Sfinții Mucenici Marcian și Martirie au fost secretarii Arhiereului Pavel, Patriarhul Constantinopolului, din timpul împăratului Constantie (337-361). Marcian a fost citeț, iar Martirie a fost ipodiacon în marea Aghia Sofia din Constantinopol, scrie crestinortodox.ro.

După ce Pavel, patriarhul Constantinopolului, a fost exilat în Armenia și omorât pentru că nu a primit erezia ariană, adepțîi acestei erezii au încercat să ii cumpere pe Sfinții Mucenici Marcian și Martirie. Nereușind, au obținut uciderea lor. Au fost îngropați la poarta Milandisia din Constantinopol.

Citeste si O nouă tragedie zguduie Biserica: Un preot de 46 de ani şi soţia lui au murit de COVID, doi copii rămân orfani

Sfântul Ioan Gură de Aur a înălțat o biserică cu hramul lor deasupra sfintelor lor moaște făcătoare de minuni.

Calendar ortodox 25 octombrie 2021. Rugăciunea rostită către aceşti sfinţi nu rămâne fără răspuns

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si Mesajul unui preot infectat cu covid-19 de pe patul de spital: „Asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea”

 


loading...